• Fii alături de Echipa Țării

”La'eeb” este mascota Mondialului din Qatar

01 apr 2022 de Reporter FMF

Qatar și FIFA au prezentat astăzi mascota oficială a Cupei Mondiale din acest an - La’eeb.

La’eeb este un cuvânt arab care înseamnă un jucător super calificat.

 

Aventuros, distractiv și curios, La’eeb a fost dezvăluit în timpul extragerii finale a Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022™, care a avut loc în această seară la Doha.

 

Khalid Ali Al Mawlawi, director general adjunct al Comitetului de Organizare, a declarat: „Suntem încântați să prezentăm La'eeb ca mascotă oficială la prima Cupă Mondială de fotbal din Orientul Mijlociu. El vine din versul-mascotă – un loc care este de nedescris. Încurajăm toată lumea să-și imagineze cum arată... Suntem siguri că fanii de pretutindeni vor adora acest personaj distractiv și jucăuș. La’eeb va juca un rol vital pe măsură ce implicăm fanii tineri și bătrâni în experiența Qatarului la Cupa Mondială.”

 

Potrivit elaboratorilor mascotei, La’eeb vine dintr-o lume paralelă în care trăiesc mascotele turneelor finale ale Campionatului Mondial de fotbal. Este o lume în care ideile și creativitatea formează baza personajelor care trăiesc în mintea suporterilor.

La’eeb va fi pretutindeni – întâmpinând lumea, inspirând tinerii fani și aplaudând momentele spectaculoase din timpul turneului, care va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie curent. În plus, fanii vor putea în curând să descarce GIF-uri și autocolante ale lui La’eeb printr-o serie de canale de socializare, inclusiv Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, WhatsApp și Snapchat. Screensaverele și filtrele La’eeb vor fi, de asemenea, disponibile pentru descărcare, se arată în comunicatul FIFA.