• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS Moldova continuă organizarea acțiunilor dedicate consolidării relațiilor de prietenie între copiii din Moldova și Ucraina

01 apr 2022 de Ion Buga
GALERIE

Satul Inești, raionul Telenești, își va începe curând activitatea pentru 200 copii din regiune în cadrul proiectului internațional Open Fun Football Schools + Sport + School + Police 2022 (Școala Deschisă de Fotbal Distractiv +  Sport + Școala + Poliție).


Până atunci, a fost organizat un eveniment mai mic, dar la fel de semnificativ în cadrul proiectului OFFS. Copiii refugiați din Ucraina și copiii din școala satului Inești s-au întâlnit pe același teren pentru a face cunoștință, a se distra și, desigur, pentru a juca fotbal. Una dintre stații a avut tematica Team – building, unde au fost practicate exerciții ce stimulează comunicarea și conlucrarea între copii, formează spiritul de echipă și ajută la stabilirea relațiilor de prietenie. Este un lucru esențial în adaptarea copiilor refugiați. La eveniment au participat în total 25 de copii, inclusiv 7 copii din Ucraina, sub îndrumarea antrenorilor OFFS.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului CCPA/OFFS, Iuliana Romanenco, Victor Mardari, asistenți coordonatori, Oxana Spătaru, instructor CCPA/OFFS, Vladimir Păcăleau, director școlii sportive Telenești, Dumitru Sîrbu, directorul gimnaziului Inești, Sîrbu Natalia, Anastasia Talpă, profesori gimnaziului din s. Inești si antrenori-voluntari OFFS.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Obiectivul general al proiectului este contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile care contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

Foto: Aurelia CIOBANU