• Fii alături de Echipa Țării

Congresul FIFA

31 mar 2022 de Reporter FMF

La Doha, Qatar, și-a desfășurat astăzi lucrările al 72-lea Congres FIFA. Acesta este primul din ultimii trei ani Congres al Federației Internaționale de Fotbal care se organizează cu prezenţă fizică. La eveniment a fost prezentă și conducerea Federației Moldovenești de Fotbal: președintele Leonid Oleinicenco, secretarul general Nicolai Cebotari și directorul tehnic Serghei Butelschi.   

 

În cadrul Congresului, în baza clasamentului FIFA făcut public astăzi, s-au decis urnele valorice pentru echipele calificate la Campionatul Mondial din acest an.

1. Qatar, Brazilia, Belgia, Franța, Argentina, Anglia, Spania, Portugalia

2. Mexic, Olanda, Danemarca, Germania, Uruguay, Elveția, SUA, Croația

3. Senegal, Iran, Japonia, Maroc, Serbia, Polonia, Coreea de Sud, Tunisia

4. Camerun, Canada, Ecuador, Arabia Saudită, Ghana. Tot din această urnă vor mai face parte învingătoarele duelurilor Costa Rica – Noua Zeelandă, Peru – Australia / Emiratele Arabe Unite, Țara Galilor – Scoția / Ucraina. 

 

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 1 aprilie, de la ora 19.00, la Doha.

Cupa Mondială de fotbal se va desfășura în Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

 

Totodată, în cadrul Congresului FIFA de astăzi s-au votat cele 5 limbi oficiale ale FIFA. Acestea sunt: engleza, spaniola, franceza, germana și rusa.

 

Președintele FIFA, Gianni Infantino a făcut un apel la pace: ”Vreau să îi rog pe toți cei care dețin puterea în această lume, pe toți care dețin posturi politice importante: vă rog, încetați războiul! De dragul copiilor noștri și pentru viitorul nostru!”

 

Moldova a urcat un loc în clasamentul FIFA dat publicității astăzi pe site-ul Federației Internaționale de Fotbal. Naționala noastră se află acum pe poziția 180.