• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de antrenori. Modulul I al licenței B GK UEFA, ediția 2

31 mar 2022 de Maria Teeşanu

În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori a organizat în perioada 29-30 martie primul modul al licenței B GK UEFA, ediția 2. 

Lectorii webinarului au fost Vitalie Mardari, Dumitru Turcu, Nicolai Bunea, Ernest Gulceac, Dănuț Oprea, Igor Josan, Mihai Ștețca și Andrian Bogdan.

 La primul modul al licenței B GK UEFA, ediția 2,  au fost analizate următoarele subiecte:
- Coaching. Importanța acestuia
- Metode de organizare a procesului de învățare
- Profilul goalkeeper-ului
-  Tehnica prinderii mingii
- Pregătirea psihologică a tânărului goalkeeper
- Tehnica introducerii mingii în joc
- Mișcarea și alegerea poziției
- Jocul cu picioarele 
- Coordonarea
- Fitness
- Order (5 direcții de fitness: ritm, coordonare, diferențiere, viteză și reacție)

Printre participanții webinarului, regăsim mai multe persoane care s-au remarcat în fotbalul moldovenesc, iar acum își perfecționează calitățile de antrenor pentru a educa o nouă generație fotbalistică. În lista tinerilor antrenori se numără foștii titulari a echipei Naționale, Nicolae Calancea și Serghei Pascenco, jucătoarele Naționalei feminine Natalia Munteanu și Margarita Panova, antrenorul de portari de la FCSB (România), Marius Popa și antrenorul de portari de la CFR Cluj (campioana României), Cristian Moldovan.

De asemenea, cei 11 participanți au făcut un schimb de opinii despre aceste subiecte în cadrul lucrului în grupuri. La finalul webinarului a fost elaborat un program individual de lucru pentru antrenorii în formare, care la rândul său urmează să le efectueze pentru următorul modul.