• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarații de presă înaintea meciului Kazahstan - Moldova. Serghei Cleșcenco și Vadim Rața

28 mar 2022 de Victor Daghi

Declarațiile de presă înaintea meciului Kazahstan - Moldova. La întrebările jurnaliștilor au răspuns selecționerul Serghei Cleșcenco și mijlocașul Vadim Rața.

 

Serghei Cleșcenco:

- Referitor la meciul de mâine, pot să vă spun că vom ține cont de rezultatul din partida tur jucată la Chișinău. Este evident că trebuie să înscriem goluri pentru a câștiga acest duel din play-out. Respectiv, din aceste considerente vom organiza jocul nostru. Posibil, unele probleme le vom avea cu terenul sintetic, deoarece selecționata Kazahstanului este mai obișnuită decât noi cu această suprafață de joc, dar până la urmă totul va depinde de băieți, de motivație. Sperăm la un succes!

 

- Ce a lipsit echipei dvs. în primul meci pentru a obține un rezultat pozitiv?

- Cum n-ar suna de banal, consider că ne-a ocolit norocul, deoarece, la părerea mea, am avut jocul la discreția noastră, am avut mai multe posibilități să mai înscriem goluri, dar nimic nu e logic în fotbal și nu întotdeauna câștigi partida, când îți domini adversarul. Sperăm că în retur totul să fie altfel.

 

- Toți jucătorii Dvs. sunt apți pentru partida de mâine și cum se simt ei după zborul lung?

- Am avut doi fotbaliști (Igor Armaș și Denis Marandici), care n-au jucat în meciul tur din cauza problemelor de sănătate. Din fericire, ei și-au revenit și se simt bine, iar în această seară medicul nostru ne va spune dacă ei vor fi în stare să ajute echipa. Respectiv, urmează să luăm o decizie dacă îi vom folosi sau nu în meciul de mâine.

 

- Simțiți vreo presiune din cauza seriei negative a echipei?

- Sincer, nu ne-am gândit la asta, deoarece fiecare meci înseamnă o nouă provocare și ne pregătim ca meciul următor să ne aducă emoții pozitive.

 

- Cât de greu va fi pentru jucătorii Dvs. să joace pe teren artificial? Și a doua întrebare – Kazahstanul și Moldova se consideră echipe modeste. Când vor reuși aceste echipe să obțină rezultate remarcabile precum Brazilia, Argentina sau Spania?

- Pentru a juca așa cum face Brazilia sau Argentina, trebuie să te naști în Brazilia sau în Argentina. De aceea trebuie să știm unde ne-am născut și ce putem să facem. Referitor la suprafața artificială, am spus-o și mai devreme, vom simți un oarecare disconfort, dar nu cred că acest factor ne va crea probleme în joc, deoarece motivarea jucătorilor este cu mult mai importantă.  

 

Vadim Rața:

- Ne așteaptă un meci greu și vom intra pe teren cu gândul să jucăm un fotbal ofensiv. Dacă e să ne amintim de rezultatul meciului trecut, atunci mâine suntem obligați să învingem. Ne-am înțeles cu băieții că vom intra pe teren cu un singur gând – să luptăm până la capăt. Vom face tot posibilul să câștigăm meciul și să aducem bucurie suporterilor noștri.

 

- Cine dintre jucătorii kazahi v-a plăcut la meciul tur?

- Vreau să-i remarc pe jucătorii care au marcat golurile – Malyy și Zainutdinov, dar în același timp consider că selecționata Kazahstanului este bună datorită jocului colectiv, nu datorită unor individualități.

 

- Kazahstanul și Moldova se consideră echipe modeste. Când vor reuși aceste echipe să obțină rezultate remarcabile precum Brazilia, Argentina sau Spania?

- Antrenorul a răspuns foarte corect la această întrebare, îl susțin întru totul. Spre exemplu, la Naționala noastră joacă Oleg Reabciuk de la Olympiacos Pireu. Se vede bine la el școala de pregătire europeană. Nu cred că trebuie neapărat să te naști într-o țară europeană ca să devii fotbalist bun, dar este important cum este pregătit fotbalistul, în conformitate cu un sistem bine pus la punct. Și noi avem jucători tineri, care sunt pregătiți peste hotare și obțin succese. Consider că avem nevoie de investiții, de o infrastructură fotbalistică și atunci totul se va primi și la noi, și la voi.

 

Foto: Victor OREHOV