• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Asociațiile raionale de fotbal. Seminar. Ziua 2

25 mar 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă a găzduit timp de două zile un seminar informativ comun pentru toate Asociațiile Raionale de fotbal afiliate la FMF. În cadrul întrunirii au fost abordate mai multe subiecte importante cu privire la dezvoltarea și popularizarea sportului rege în regiunile din țară.

În discuție au fost puse și problemele cu care se confruntă toate Asociațiile Raionale, teritoriale și municipale din Moldova.  

Astfel, directorul departamentului tehnic al FMF, Serghei Butelschi a prezentat rezultatele activităților fotbalistice în regiuni din anul 2021 și planificarea pentru anul 2022. De asemenea, Serghei Butelschi a prezentat o informație analitică cu referire la impactul negativ al virusului Covid-19 asupra evenimetelor sportive din Republica Moldova.

Tot în cadrul seminarului directorul financiar al Federației Moldovenești de Fotbal, Ludmila Tabacaru a informat participanții despre modelul de Raportare financiară anuală a Asociațiilor Raionale, conform recomandărilor FIFA și UEFA. Au fost prezentate toate aspectele financiare care trebuie luate în calcul de membrii ARF pentru o organizare exemplară a competițiilor. Doamna Tabacaru a răspuns la toate întrebările, precum și a explicat într-un mod mai amplu recomandările forului european.

Asociațiile Raionale de fotbal, timp de doi ani, se confruntă cu sarcina extrem de importantă în identificarea surselor financiare suplimentare pentru finanțarea cheltuielilor de creare și activitate a claselor sportive specializate de fotbal.


Un alt subiect valoros a fost prezentat de către juristul FMF, Ion Poalelungi, care a vorbit despre modelul de statut al ARF, elaborat în conformitate cu modificările legislației în vigoare. 

În lista membrilor afiliați la Federația Moldovenească de Fotbal se numără peste 40 de Asociații Raionale teritoriale, raionale și municipale. FMF are grijă ca aceste Asociații să primească nu doar ajutor și suport anual, dar și resurse financiare pentru organizarea mai multor activități raionale sportive.

În cadrul întrunirii, fiecare reprezentant al ARF a avut posibilitatea să facă un schimb de opinii și experiențe cu colegii din alte asociații raionale și reprezentanții FMF privind dezvoltarea fotbalului la nivel raional, teritorial și municipal, precum și să inițieze proiecte comune.