• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Vizita președintelui FMF în raionul Ialoveni. Noi proiecte de colaborare

23 mar 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni. Liderul fotbalului moldovenesc a avut o întrevedere cu conducerea raionului direct pe stadionul orășenesc, în cadrul căreea s-au discutat mai multe aspecte ce țin de colaborarea dintre FMF, Asociația raională de fotbal Ialoveni și Consiliul raional. La fel, președintele FMF s-a întâlnit și cu primarul din Ialoveni, alături de care a vizitat mai multe terenuri de sport care au fost construite cu suportul semnificativ al Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Raionul Ialoveni are tradiții fotbalistice remarcabile. Formația Sfîntul Gheorghe Suruceni este singura echipă din mediul rural care a reușit să devină premiantă a campionatului Moldovei la fotbal și a reprezentat Republica Moldova în cupele europene intercluburi.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a făcut investiții importante de-a lungul anilor în infrastructura sportivă din raionul Ialoveni. Astfel, cu suportul esențial al FMF au fost construite 26 de terenuri de fotbal de diferite dimensiuni, dintre care 5 terenuri în ultimii 2 ani de zile. În acest an, FMF a planificat să susțină construcția a încă 3 terenuri de fotbal în raionul Ialoveni, dintre care unul de dimensiuni standard, care va fi amplasat în localitatea Costești.

 

”Noi susținem foarte mult dezvoltarea infrastructurii fotbalistice și sportive în raionul Ialoveni, un raion cu tradiții în fotbal și cu oameni minunați, care știu ce înseamnă fotbal și sportul în general. Dar așteptăm același lucru și de la autoritățile publice locale, care au posibilitatea să se implice mai mult atunci când vine vorba de fotbal. Sperăm să avem o colaborare frumoasă și să reușim împreună să construim un stadion frumos la Ialoveni, unde oamenii din localitate să vină, să stea în tribune și să poată admira un meci de fotbal cu participarea echipelor locale”, a declarat Leonid Oleinicenco pentru FMF.md.

 

Autoritățile publice locale au promis că vor interveni pentru reabilitarea completă a stadionului orășenesc din Ialoveni, astfel încât acesta să obțină categorie națională sau chiar internațională și să aibă capacitatea de a organiza meciuri de fotbal mare, inclusiv la nivel de echipe reprezentative.

La moment, complexul sportiv din localitate dispune de un teren nou de dimensiuni medii, construit anul trecut, care permite organizarea evenimentelor sportive de mini-fotbal și de fotbal pentru copii.