• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Duminică revine Liga Națională la fotbal feminin

19 mar 2022 de Maria Teeşanu

Liga Națională la fotbal feminin va fi reluată în această duminică, 20 martie, cu un singur meci al etapei a VIII-a. Liderele clasamentului Agarista CSF Anenii Noi și FC Maksimum se vor întâlni la Cahul, pe stadionul Atlant, pentru a afla cine va fi cu un pas mai aproape de titlul de campioană a Moldovei la fotbal feminin, ediția 2021/22. Partida va începe de la ora 15:00.


În prima parte a campionatului, ambele formații au acumulat același număr de puncte, câte 17, dar Agarista a devenit campioană de toamnă grație unui golaveraj mai bun.  

 

Din cauza participării naționalei de junioare U17 în preliminariile Campionatului European, partidele FC Belceanka - PGU ŞS4-Legia și Real Succes-ȘS 11 Chișinău - CS Noroc au fost transferate pentru o dată ulterioară.

Programul complet al meciurilor îl vezi AICI.

Toate meciurile și rezumatele video din cadrul Ligii Naționale, ediția 2021/22, sunt disponibile pe platforma Eleven Sports.

Din 10 octombrie 2021, Comitetul Executiv LFFM a aprobat modificarea formulei de desfășurare a Ligii Naționale din formula tur-retur, în formula tur-retur-tur.

Campionatul Republicii Moldova la fotbal feminin reprezintă una din cele patru direcții de dezvoltare a fotbalului moldovenesc pe termen mediu, stabilite de echipa FMF în noua politică de dezvoltare – ”Strategia 2020-2024”. Federația își consolidează eforturile pentru crearea unei competiții interne atractive, de calitate înaltă, care va prezenta interes atât pentru spectatori, cât și pentru investitori.

Vă reamintim că din 15 martie Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis (Hotărârea nr.5 din 14 martie 2022) să ajusteze o serie de măsuri de sănătate publică și au anulat limitările privind numărul de spectatori la evenimentele mari în aer liber, precum cele sportive. Astfel, meciurile de fotbal se vor putea desfășura fără restricții privind numărul spectatorilor.