• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 20 în cifre

15 mar 2022 de Ion Buga

*În 3 meciuri au fost marcate 4 goluri (gazdele și oaspeții - câte 2), în mediu – 1,33 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 249 goluri (gazdele – 137, oaspeţii – 112), în mediu - 3,15 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții s-au impus în câte un meci, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 79 de meciuri. Gazdele au câştigat 31 partide, oaspeţii – 35, iar alte 13 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci (8) au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).

 

*În această etapă nu au fost dictate lovituri de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 28 de penalty-uri, dintre care doar 17 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 14 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 286 cartonaşe galbene, dintre care 48 jucătorilor echipei Milsami. 

 

*În această etapă a fost arătate un cartonaș roșu, lui Basit Abdul Khalid (Sheriff). De la începutul sezonului, au fost acordate opt cartonașe roșii, câte două pentru fotbaliștii de la Zimbru și CSF Bălți. 

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) și Sergiu Istrati (Milsami) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 12 reușite. Ei sunt urmați de Mikhail Platika (Petrocub) și Momo Yansane (Sheriff), cu câte 9 goluri.

 

*Cel mai bun atac (58 goluri) și cea mai bună apărare (6 goluri prmite) îl are Sheriff.

 

*Sheriff a întrerupt seria de 18 partide fără eșec în acest campionat.

 

*CSF Bălți este la a șasea înfrângere consecutivă.

 

*Petrocub are o serie de cinci meciuri fără înfrângere.

Foto: FC Sheriff