• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Open Fun Football Schools Moldova. Acțiune socială pentru refugiații din Ucraina

11 mar 2022 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, alături de întreaga comunitate fotbalistică din republică, continuă acțiunile de susținere a celor care au fost nevoiți, din cauza războiului, să se refugieze în Moldova. 

 

Echipa proiectului Open Fun Football Schools a vizitat centrul de zi pentru copii din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, unde și-au găsit adăpost mai multe familii din Ucraina. A fost organizat un eveniment atât pentru copiii din Ucraina, cât și cei din Moldova, majoritatea din ei fiind din familii social vulnerabile. 

 

Prin practicarea fotbalului distractiv, copiii au făcut cunoștință unii cu alții, au format echipe și au cunoscut lumea fotbalului. Este primul pas spre o integrare armonioasă a copiilor refugiați în comunitate. În total, la eveniment au participat 30 de copii, dintre care 10 copii refugiați din Ucraina. La final de eveniment fiecare copil a primit cadouri din partea proiectului!

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului CCPA/OFFS, Iuliana Romanenco, Victor Mardari, asistenți coordonatori, Oxana Spătaru, instructor CCPA/OFFS.

 

Anul acesta, satul Volintiri va participa pentru prima dată în proiectul CCPA/Open Fun Football Schools Moldova. Este cel mai vechi proiect de fotbal pentru toți din Republica Moldova. Acesta este implementat în ţara noastră de către organizaţia neguvernamentală Cross Culture Project Association din Danemarca și FMF încă din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. 

Foto: Aurelia Ciobanu