• Поддержи национальную сборную

Refugiații își găsesc adăpost la Futsal Arena FMF

07 mar 2022 de Ion Buga
GALERIE

În colaborare cu Guvernul Republicii Moldova, FMF continuă să ajute victimele conflictului armat din Ucraina. Complexul Sportiv "Futsal Arena FMF" din comuna Ciorescu de câteva zile a devenit centru pentru refugiați. Zeci de mame și copii și-au găsit deja adăpost în acest edificiu sportiv, acolo unde au parte de hrană și alte necesități, inclusiv pentru copii. 

 

Totuși, pentru mulți dintre aceștia "Futsal Arena FMF" reprezintă doar un punct de tranziție, majoritatea familiilor urmându-și calea emigrării în alte țări.

 

Site-ul FMF vă va informa și în continuare despre cei care au fost nevoiți, din cauza războiului, să-și părăsească propriile case și să găsească adăpost la noi, în Moldova. Vă reamintim, cu suportul Comisiei Situații Excepționale au fost amenajate 360 de paturi pentru cetățenii ucraineni, dar în situații de urgență numărul paturilor poate fi suplinit până la 500. 

 

De la începutul izbucnirii conflictului, FMF s-a mobilizat pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Forul de la Chișinău a organizat sejurul jucătorilor străini și familiile acestora de la cele 2 formații de top din Ucraina, Dinamo Kiev și Shakhtar Donețk în Republica Moldova. De asemenea, sub egida Fundației UEFA pentru Copii, FMF a expediat spre Ucraina un TIR cu ajutoare pentru sinistrații din țara vecină, produse alimentare, medicamente, produse de igienă, plapume și alte lucruri solicitate de spitalele ucrainene.

 

Federația Moldovenească de Fotbal cheamă toată lumea fotbalului să-i susținem pe vecinii noștri. Un punct de colectare a produselor pentru refugiați a fost deschis în incinta sediului central FMF, Casa Fotbalului, de pe str.Tricolorului, 39.

 

Haideți să-i susținem pe vecinii noștri! Haideți să-i ajutăm în aceste clipe dificile!