• Fii alături de Echipa Țării

În colaborare cu Guvernul, FMF cazează circa 500 de refugiați

05 mar 2022 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă să ajute victimele conflictului armat din Ucraina. În colaborare cu Guvernul Republicii Moldova, FMF a pus la dispoziție Complexul Sportiv "Futsal Arena FMF" din comuna Ciorescu în vederea organizării unui centru pentru refugiați. Cu suportul Comisiei Situații Excepționale au fost amenajate deja 500 de paturi pentru cetățenii ucraineni.

 

Site-ul FMF va reveni cu detalii despre cei care au fost nevoiți, din cauza războiului, să-și părăsească propriile case și să găsească adăpost la noi, în Moldova. 


Unul din primii care a vizitat acest centru este fotbalistul brazilian Daniel Junio de Jesus Nascimento, jucătorul echipei VPK-Ahro Shevchenkivka din prima ligă a Ucrainei. El a ajuns în această noapte în Moldova, fiind cazat la baza de la Vadul lui Vodă. Din cauza izbucnirii conflictului, fotbalistul s-a rătăcit și nu a putut părăsi mai devreme Ucraina. 

 

Vă reamintim, Federația Moldovenească de Fotbal a organizat anterior sejurul jucătorilor străini și familiile acestora de la cele 2 formații de top din Ucraina, Dinamo Kiev și Shakhtar Donețk în Republica Moldova. 

De asemenea, sub egida Fundației UEFA pentru Copii, forul fotbalistic de la Chișinău a expediat spre Ucraina primul TIR cu ajutoare pentru sinistrații din țara vecină. Camionul încărcat cu produse alimentare, medicamente, produse de igienă, plapume și alte lucruri solicitate de spitalele ucrainene.

 

Federația Moldovenească de Fotbal cheamă toată lumea fotbalului să-i susținem pe vecinii noștri. Un punct de colectare a produselor pentru refugiați a fost deschis în incinta sediului central FMF, Casa Fotbalului, de pe str.Tricolorului, 39.

 

Haideți să-i susținem pe vecinii noștri! Haideți să-i ajutăm în aceste clipe dificile!