• Fii alături de Echipa Țării

Federația i-a găzduit pe jucătorii celor 2 echipe de top din Ucraina, Dinamo Kiev și Shakhtar Donețk, la baza din Vadul lui Vodă

27 feb 2022 de Sandu Grecu
GALERIE

În contextul evenimentelor tragice din Ucraina, FMF continuă să ajute colegii din țara vecină.  

 

Federația Moldovenească de Fotbal a organizat astăzi sejurul jucătorilor străini de la cele 2 formații de Top din Ucraina, Dinamo Kiev și Shakhtar Donețk în Republica Moldova. La trecerea frontierei de la Criva, autocarul pus la dispoziție de FMF, în care se aflau stranierii echipelor-fanion ale Ucrainei și familiile acestora, a fost întâmpinat de conducerea Federației. Președintele FMF Leonid Oleinicenco a ținut neapărat să însoțească oaspeții noștri pe tot parcursul zilei cât aceștia s-au aflat în Moldova.

 

”Nu am crezut vreodată că voi trăi așa momente cum am avut în ultimele 4 zile. M-am simțit ca într-un film de groază, deoarece nu m-am așteptat să trăiesc pe timp de război. Cel mai rău lucru pentru mine a fost să mă aflu într-o cameră (nu în hotel), uneori fără lumină, încercând să calmez 70 de oameni care erau înăuntru, care erau panicați, înfricoșați, stresați. Au fost cele mai grele momente din viața mea...”, a declarat jucătorul lui Shakhtar, brazilianul Junior MOraes pentru FMF.md. 

 

Jucătorii latino-americani și europeni și familiile acestora au fost cazați temporar la baza Federației din Vadul lui Vodă. FMF i-a asigurat cu hrană, asistență medicală și transport pentru a face deplasarea în România, de unde urmează să se îndrepte pe calea aerului spre propriile case. 

 

”Aș vrea să-i mulțumesc președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, care a organizat totul pentru evacuarea noatră din Kiev în ultimul moment. Începând de vineri seara până sâmbătă el m-a sunat, mi-a scris mesaje, încercând să găsească posibilități pentru evacuarea noastră în siguranță. Dle Ceferin, îți mulțumesc mult! 

La fel aș vrea să mulțumesc Federația Moldovenească de Fotbal , FRF și FUF, care au conlucrat împreună ca noi să ajungem acasă”, a mai spus Junior Moraes.

 

Vă reamintim că cei 2 moldoveni care fac parte din staful tehnic al formației Dinamo Kiev, Emil Caras și Arcadie Zaporojanu au ajuns acasă acum 2 zile.