• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

Politica de protecție a copilului în fotbal inclusă la cursurile de instruire a antrenorilor

23 feb 2022 de Ion Buga
GALERIE

În perioada 22-25 februarie se desfășoară primul modul al Licenței C UEFA, promoția 41-42, la care participă circa 100 de tineri antrenori din Republica Moldova, precum și studenți din România.

 

Pentru prima dată în cadrul cursurilor de instruire a antrenorilor a fost inclusă în programul de studiu și prezentarea informației ample cu privire la Politica de Protecție a copilului în fotbal.

 

Vrem să ne asigurăm că toții avem un comportament de protecție față de copii, în timp ce aceștia participă în cadrul activităților noastre sportive și, în același timp, suntem cu toții capabili să identificăm și să întreprindem măsurile necesare dacă observăm copii care prezintă semne de maltratare sau abuz în mediul lor acasă, la școală sau în stradă, 

a declarat Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului „Fotbal sigur pentru copii din Moldova”.

 

Svetlana Patraș a vorbit despre Politica de Protecție a copilului în fotbal, precum și platforma UEFA - Child safeguarding, care vine în ajutorul asociațiilor membre UEFA și altor părți interesate din fotbal să își reîmprospăteze cunoștințele și aptitudinile cu privire la protecția copilului. De asemenea, platforma cuprinde un set de instrumente pentru protecția copilului și patru cursuri însoțitoare online, destinate tuturor celor care lucrează cu copii în fotbal sau celor interesați din acest domeniu.

 

Siguranța în sport se referă la prevenirea oricărei forme prin care copilul poate fi afectat negativ-emoțional, verbal, fizic sau sexual – în cadrul spațiilor în care face sport de performanță sau recreațional.

 

Informație despre CURSURILE ONLINE UEFA le găsiți aici: