• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

LIVE 13:00. Moldova U21 – FC Petrocub

19 feb 2022 de Victor Daghi

 

Moldova U21 – FC Petrocub

19 februarie. Vadul lui Vodă. Stadionul CPSM
 

Arbitru: Andrei CEBAN

Asistenți: Tudor BOLOGA și Natalia CEBAN

Al 4-lea oficial: Piotr STOIANOV (toți, Moldova)

 

Moldova U21: 12.Silviu ȘMALENEA, 2.Valeriu GAIU, 3.Mihai ȘTEFAN, 4.Ion BORȘ, 6.Ion DANILOV, 7.Alexandru OSIPOV, 8.Mihai DOLGHI, 9.Nicu NAMOLOVAN, 11.Daniel DANU, 17.Călin CALAIDJOGLU, 18.Nicolai SOLODOVNICOV

Rezerve: 23.Serghei SAVOCICA, 5.Gheorghe BRÎNZANIUC, 15.Tudor PAVALACHI, 16.Cristian ISTRATE

Antrenor: Ștefan STOICA

 

FC Petrocub: 1.Nicolai CEBOTARI, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mihail PLATICA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 80.Iaser ȚURCAN, 90.Ion JARDAN, 93.Constantin SANDU, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 20.Maxim IURCU, 27.Cristian AXENTI, 77.Ruslan BÎNZARU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Reprezentativa de tineret a Moldovei va susține azi primul meci de verificare din anul 2022. Adversara noastră este vicecampioana FC Petrocub. Partida, care se va disputa la Centrul de pregătire al selecționatelor din Vadul lui Vodă, va începe la ora 13:00 și va fi transmisă în direct de site-ul nostru.

 

Partida va fi arbitrată la centru de Andrei Ceban, ajutat de asistenții Tudor Bologa, Natalia Ceban și al patrulea oficial Piotr Stoianov, observator de arbitri din partea FMF fiind delegat Valeriu Sorochin.

 

Naționala de tineret a Moldovei efectuează un cantonament de pregătire în perioada 14-20 februarie, la Vadul lui Vodă, în tentativa de a se pregăti cât mai bine pentru ultimele trei meciuri din calificările pentru EURO 2023.

 

Naționala U-21 a Moldovei joacă în grupa E alături de Țările de Jos, Elveția, Bulgaria, Țara Galilor și Gibraltar. Tricolorii mici au jucat până acum 7 meciuri, câștigând două partide (1-0 cu Țara Galilor și 1-0 cu Gibraltar) și remizând în alte două (0-0 cu Țara Galilor și 0-0 cu Bulgaria). În clasamentul grupei E conduce Elveția, cu 16 puncte. Urmează Țările de Jos (13 p.), Moldova (8 p.), Țara Galilor, Bulgaria (câte 7 p.) și Gibraltar (0). Pentru echipa antrenată de Ștefan Stoica urmează meciul din deplasare cu Gibraltar (29 martie) și partidele de acasă cu Țările de Jos (3 iunie) și Elveția (8 iunie).  

 

De partea cealaltă, FC Petrocub a început pe 24 ianuarie pregătirea pentru partea a doua a sezonului din Divizia Națională.

 

Echipa din Hîncești a susținut deja 3 meciuri de verificare, 1-1 cu CSF Bălți (a punctat Mihail Platica, din penalty), 1-3 cu Milsami Orhei (gol Mihail Platica) și 2-1 cu Dacia-Buiucani Chișinău (autogol și Vladimir Ambros, din penalty). Vicecampioana Moldovei mai are programată încă o partidă amicală, cu Sfîntul Gheorghe Suruceni (25 februarie).

 

6 fotbaliști au părăsit gruparea din Hîncești în acest intersezon – portarul portughez Mickael Meira, fundașul camerunez Jacques Ghislain Onana Ndzomo, atacantul Vadim Gulceac, mijlocașul camerunez Donalio Melachio Douanla și apărătorii Ștefan Efros și Artiom Rozgoniuc.

 

La echipă s-a întors mijlocașul Iaser Țurcan (24 de ani), care a fost împrumutat la Universitatea Cluj, România, și fundașul Victor Mudrac (27 de ani, ultimul club – Saburtalo, Georgia). Petrocub i-a transferat pe portarul Nicolai Cebotari (24 de ani) de la Petrolul Ploiești, România, și pe atacantul Maxim Iurcu (29 de ani) de la FC Brașov, România.

 

În același timp cu formația hînceșteană se antrenează mijlocașul Maxim Cojocaru (24 de ani, Sheriff).

 

Citește…

ȘTEFAN STOICA: “JUCĂTORII MOLDOVENI TREBUIE SĂ ÎNVEȚE SĂ CÂȘTIGE!”

NAȚIONALA U21 A ÎNCEPUT PREGĂTIREA LA VADUL LUI VODĂ

NAȚIONALA U21. CANTONAMENT ȘI UN MECI AMICAL LA VADUL LUI VODĂ