• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Agarista CSF Anenii Noi se pregătește pentru returul Ligii Naționale

18 feb 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Campioana Moldovei la fotbal feminin, Agarista CSF Anenii Noi se află în pregătiri pentru partea a doua a Ligii Naționale. Sesiunile de antrenament se desfășoară pe stadionul "Parcul La Izvor" cu prezența senioarelor și junioarelor, care tind să participe la meciurile Ligii Naționale în partea a doua a campionatului.

Antrenamentele Agaristei sunt bazate pe pregătirea fizico-tactică a sportivelor, unde predomină și lucrul cu mingea. 

"Ne-am implicat imediat în procesul de antrenament după pauza de iarnă, avem dorință enormă. Acum lucrăm asupra pregătirii fizice și lucrului cu mingea. Este bine când poți juca calitativ cu mingea, dar pentru aceasta trebuie să fii bine pregătit. Ca obiectiv, desigur, este câștigarea campionatului. Vrem să fim campioni și anul acesta. Cum se zice este ușor să te ridici, dar greu să rămâi la același nivel. Principalul rival în partea a doua a Ligii Naționale este Maksimum Cahul care ne-a surprins în prima parte a campionatului. Acolo sunt fete tinere. Ne place când există concurență, este mult mai interesant și cred că ne motivează atât pe noi, cât și pe ei. Mingea este rotundă, vom vedea la sfârșit care va fi rezultatul. Noi cel puțin vom depune efort maxim", a declarat căpitanul echipei Agarista, Cristina Musteață pentru FMF.md

Formația Agarista CSF Anenii Noi a fost fondată în 2017. Clubul și-a început evoluția în campionatul Moldovei în același an. Cel mai bun rezultat – locul 1 în ultimile patru ediții ale Campionatului Moldovei la fotbal feminin. De asemenea, în palmares au trei Cupe ale Moldovei și o cupă FMF. 

Agarista CSF Anenii Noi a devenit campioană în prima parte a sezonului 2021/22 grație celor 5 victorii și două remize. Echipa din Anenii Noi mai are și două titluri naționale la futsal feminin, iar jucătoarele acesteia sunt și componente ale naționalei feminine a Moldovei (7).

 
Vezi AICI totalurile primei părți a Ligii Naționale la fotbal feminin, ediția 2021/22.