• Fii alături de Echipa Țării

Liber la fotbal! UEFA cheamă fanii în tribune

14 feb 2022 de Reporter FMF

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, a anunțat astăzi că fanilor echipelor participante în finalele competițiilor de club din acest an li se va oferi un număr substanțial de bilete gratuite, pentru a-i recompensa pentru sprijinul acordat fotbalului european în timpul crizei COVID.

 

Suporterii cluburilor finaliste vor primi bilete gratuite după cum urmează:

UEFA Champions League: 10.000 de bilete gratuite (5.000 de bilete per club)

UEFA Europa League: 8.000 de bilete gratuite (4.000 de bilete per club)

UEFA Europa Conference League: 6.000 de bilete gratuite (3.000 de bilete per club)

UEFA Women’s Champions League: 6.000 de bilete gratuite (3.000 de bilete per club)

 

Fiecare dintre cluburile finaliste va putea folosi aceste bilete pentru a-și recompensa cei mai fideli suporteri (adică cei mai vechi deținători de abonament, cei care au participat la cele mai multe meciuri în deplasare etc.), dar aceste bilete nu pot fi oferite sponsorilor, partenerilor sau oficialilor de club.

 

Astfel, UEFA dorește să transmită un semnal puternic fanilor și să se asigure că accesul este accesibil tuturor.

Comentând această inițiativă, președintele UEFA Aleksander Čeferin a spus:

„Iubitorii de fotbal sunt linia vitală a jocului și ne-am gândit că ar fi o modalitate frumoasă de a recunoaște dificultățile pe care le-au întâmpinat în ultimii doi ani și cum au reușit totuși să-și susțină echipele și să-și trăiască pasiunea chiar și atunci când sunt departe de stadioane. .

Suporterii joacă un rol esențial în dezvoltarea fotbalului și trebuie să ne asigurăm că suporterii fideli care călătoresc pot participa la momente istorice pentru echipele lor dragi.”