• Fii alături de Echipa Țării

Turneul ”Alba ca Zăpada”, la Taraclia

11 feb 2022 de Reporter FMF
GALERIE

După o perioadă de 2 ani a fost restartat turneului republican de minifotbal „Alba ca zăpada”, organizat de către Federaţia Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Administraţiile Publice Locale.

 

Oficiul Regional de Dezvoltare "SUD" al FMF, cu suportul Asociaţiei Raionale de Fotbal Taraclia (Preşedinte: Veaceslav Tuluş) şi Şcoala Sportivă Taraclia (Director: Vladimir Popov) au organizat etapa regională a turneului republican de minifotbal „Alba ca zăpada” pentru echipele de fete din regiunea de Sud a Republicii Moldova, cu anul nașterii 2012-2014. Competiția s-a desfășurat la complexul sportiv din Taraclia. 

 

La turneu au participat circa 50 de tinere fotbaliste de la 4 echipe:

1. ARF Cantemir - antrenor Leu Valentina

2. ȘS Comrat - antrenor Leonov Andrei

3. ȘS Cantemir - antrenor Cazacu Veaceslav

4. ȘS Taraclia - antrenor Bîsca Alexei

 

La finele competiţiei toate participantele au primit medalii şi diplome din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Conform rezultatelor finale ale turneului regional, cele mai bune două echipe, ȘS Comrat şi ŞS Taraclia au obținut dreptul de a participa la etapa finală a competiției, care va avea loc la „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Data de disputare a turneului final va fi anunțată ulterior. 

 

Primul turneu de fotbal pentru copii ”Alba ca Zăpada” a avut loc în 2011 și a fost inițiat de Asociația fotbalului feminin. Începând cu ediția a 2-a, competiția este organizată de FMF.  

Școala sportivă din Anenii Noi a devenit câştigatoarea ultimului turneu naţional la mini-fotbal feminin “Alba ca Zăpada”, ediția a IX-a, care s-a desfășurat în ianuarie 2020. Anul trecut turneul nu s-a organizat din cauza pandemiei.