• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Comitetul de Apel FMF a respins cererea FC Florești

09 feb 2022 de Sandu Grecu

Comitetul de Apel al Federației Moldovenești de Fotbal, examinând în ședința din 8 februarie 2022 cererea de apel înaintată de către FC Florești împotriva Hotărârii Comitetului de Etică al FMF privind manipularea meciurilor din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal de către FC FLOREȘTI, conform rapoartelor UEFA-BFDS (SportRadar), GoodGame, Starlizard, StatsPerform și a demersului Departamentului Integritate FMF, în conformitate cu Codul Disciplinar FMF și Regulamentul FMF, a decis: 

 

Respingerea cererii de apel depusă de către FC Florești, ca fiind neîntemeiată, condiții în care sancțiunile aplicate echipei FC Florești de către Comitetul de Etică al FMF au rămas în vigoare, fără modificări.

 

Vă reamintim, FC Florești a fost sancționat cu excluderea din Campionatul RM la fotbal ediția 2021/2022, Divizia Națională, cu retrogradarea într-o divizie imediat inferioară (Divizia A).

 

Unul din obiectivele principale ale FMF este promovarea integrității fotbalului. 

Principiile de bază ale inițiativei de integritate sunt promovarea integrității și protecția meciurilor și competițiilor de fotbal.

Trucarea meciurilor este una dintre cele mai grave amenințări la adresa fotbalului profesionist. Prin urmare, protecția integrității competițiilor este absolut esențială pentru organismele de conducere sportive naționale și internaționale, întrucât trucarea meciurilor este considerată a fi cea mai mare amenințare pentru sport, deoarece afectează însăși esența principiilor loialității, integrității și sportivității.

De aceea, FMF s-a aliniat politicii FIFA si UEFA de toleranță zero față de manipularea competițiilor sportive, iar ultimele decizii vin să confirme acest lucru.