• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Legia Tiraspol în pregătiri pentru returul Ligii Naționale

08 feb 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

După vacanța de iarnă, fotbalistele echipei Legia (Tiraspol) au început pregătirea pentru returul Ligii Naționale. Antrenamentele au loc pe terenul "СДЮШОР-4".

Antrenamentele echipei tiraspolene sunt bazate pe pregătirea fizică a sportivelor, unde predomină lucrul cu mingea și exercițiile care pun accentul pe efortul fizic, mental și tehnic. Formația Legia este singurul club de fete din Tiraspol, localitate în care FC Sheriff a scris istorie datorită participării în grupele Ligii Campionilor. 


"Lucrăm la pregătirea fizică, unde predomină mingea. Antrenamentul trebuie să fie unul fotbalistic !!! Folosesc pregătirea fizică ca mijloc de a îmbunătăți calitatea jocului echipei. Scopul principal este de a antrena creierul și de a învăța să gândească în fotbal sub efort fizic. Toate exercițiile se bazează pe situații de joc, în care sarcina principală este de a lua o decizie. Dezvoltarea calităților fizice este combinată cu elemente tehnice și acțiuni tactice eficiente", a declarat președintele clubului PGU ȘS4-Legia, Alexandra Bocancea pentru FMF.md.

Formația Legia a fost fondată pe 28 august 2020. Clubul din Tiraspol și-a început evoluția în campionatul Moldovei în același an. Cel mai bun rezultat – locul 4 în prima parte a Ligii Naționale, ediția 2021. Legia are 5 discipole de diferite vârste care reprezintă tricolorul la meciurile internaționale.

 
Vezi AICI totalurile primei părți a Ligii Naționale la fotbal feminin, ediția 2021/22.