• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Comitetul Executiv. Deciziile din 28 ianuarie 2022

02 feb 2022 de Sandu Grecu

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, din data de 28 ianuarie 2022, convocat în conformitate cu articolul 39.8 al Statutului F.M.F. și al Regulamentului de organizare și funcționare a Comitetului Executiv și al Comitetului de Urgență al FMF, și-a desfășurat ședința de lucru a Comitetului Executiv al FMF, în versiunea prevăzută în compartimentul nr. 5 al Regulamentului sus-menționat (pe perioada stării de urgență), cu participarea a 17 din 20 de membri.

 

Comitetul Executiv a adoptat următoarele decizii importante:

 

1. A lua act de demersul dlui Nicolae Usatîi, membru al Comitetului Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal și reprezentant al cluburilor din Divizia Națională, privind aprobarea cererii de demisie din Comitetul Executiv al FMF, începând cu 31.12.2021. Totodată, a fost acceptată cererea de demisie a dlui Nicolae Usatîi din componența Comitetului Executiv al FMF și reprezentant al cluburilor din Divizia Națională, începând cu 31.12.2021.

 

2. A accepta candidatura lui Andrian Sosnovschi înaintată de Comitetul de Antrenori pentru postul de antrenor al Selecționatei naționale U17 și a împuternici pe dl Leonid Oleinicenco, Președinte al FMF, cu dreptul de a semna contractul.

 

3. A aproba Hotărârea Comitetului de Urgență al FMF nr. 206 din 06.12.2021.

 

4. A retrage proiectul de hotărâre nr.343 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Comitetului de fotbal pentru copii și juniori, în legătură cu necesitatea efectuării unor ajustări suplimentare de ordin normativ, în concordanță cu proiectul noului Statut al FMF.

 

5. A aproba procedura de excludere a unui membru din cadrul FMF pentru încălcarea gravă a Statutului şi Regulamentelor FMF, necorespunderea calității de membru cu prevederile Statutului FMF și legislației în vigoare a Republicii Moldova, inclusiv prin ieşirea din Campionatul Republicii Moldova la fotbal în perioada unui sezon fotbalistic în curs de desfăşurare sau încetare a activităţii fotbalistice prin neparticiparea, după reluarea unui sezon fotbalistic, la nici una din competiţiile sportive organizate sub patronatul FMF.

 

6. A aproba Comisia de verificare a activităţii membrilor afiliaţi FMF. A împuternici Comisia cu dreptul de a verifica activitatea membrilor sub aspectul respectării prevederilor Statutului, codurilor şi regulamentelor FMF, a deciziilor organelor FMF şi a comitetelor judiciare FMF, cu constatarea încălcărilor şi raportarea acestora Comitetului Executiv al FMF.

 

7. A aproba bugetul Federației Moldovenești de Fotbal pentru anul 2022.

 

8. A aproba planul de activitate al subdiviziunilor FMF pentru anul 2022.

 

9. A aproba modificarea Regulamentului Campionatului Republicii Moldova la fotbal și anume:

1)  a completa punctul 7.4 cu următorul text :

·            Intrarea pe toate stadioanele pentru meciurile din Divizia Națională este obligatorie cu bilet fizic.

·            Organizatorul trebuie să ofere spectatorilor posibilitatea de a procura la intrarea sau în alt loc specializat un bilet fizic.

·            În caz dacă biletul a fost procurat prin sisteme online, organizatorul trebuie sa solicite prezentarea unui bilet tipărit.

·            Organizatorul este obligat să informeze prin afișarea de informații relevante pe bilete și alte panouri informative în incinta stadionului toți spectatorii, persoanele oficiale și alte persoane prezente fizic la meci despre interzicerea colectării și transmiterii online a datelor statistice de pe stadion către părțile terțe.

 

2) a completa punctul 7.5.(j) cu următorul text:

·            Să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea integrității meciurilor și de a evita transmiterea online a datelor statistice de către scauţi (agenți) ai companiilor neautorizate de FMF.

 

3) a completa p. 7.5 cu următorul text:

·            Organizatorul trebuie să asigure accesul pe stadion în timpul meciului de campionat reprezentanților Departamentului de integritate al FMF și să ofere asistență maximă în monitorizarea îndeplinirii condițiilor specificate în p. 7.4.