• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. FC Belceanka în pregătiri pentru returul Ligii Naționale

03 feb 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

FC Belceanka este printre primele echipe din Liga Națională, care a început pregătirea pentru partea a doua a sezonului din Liga Națională la fotbal feminin.

Prima ședință de pregătire din noul an a avut loc pe 14 ianuarie, pe stadionul ȘSSF Bălți. 

Sub conducerea antrenorului Oleg Palii și antrenorului secund Ion Luca, jucătoarele formației Belceanka au început antrenamentele într-un mod dinamic. Antrenamentele sunt structurate în baza exercițiilor fizico-tactice. Interacțiunea cu balonul permite dirijarea cordonației. La antrenament sunt prezente toate categoriile de vârstă care tind să participe la meciurile Ligii Naționale în partea a doua a campionatului. Antrenamentele și prezența jucătoarelor sunt monitorizate de către căpitanul formației Belceanka, Elina Coceanovschi, ea fiind și membra selecționatei WU19 și a Naționalei Moldovei.

"La Belceanka există întotdeauna obiective care vizează dezvoltarea și popularizarea fotbalului, precum și de a deschide oportunitatea tuturor fetelor care doresc nu numai să joace sportul preferat, ci și să își conecteze viitorul cu fotbalul. Ușa familiei de fotbal echipei Belceanka este deschisă nu doar pentru fetele orașului Bălți, ci și pentru fetele din raioane. În ceea ce privește scopul antrenamentelor din timpul iernii, este cu siguranță pregătirea fetelor pentru fotbalul matur, deoarece echipa noastră este formată în principal din fete născute în anii 2005-2006. De asemenea, antrenamentul are drept scop să-i ajute pe antrenorii echipelor naționale de toate categoriile de vârstă să aibă la dispoziție jucători pregătiți și de calitate. Liga Națională ne ajută să atingem cele două obiective: 1. Fotbalul este o profesie și pentru fete și 2. Belceanka este un "tezaur" pentru fetele tinere și talentate din întreaga regiune nordică, precum și ajutor pentru antrenorii echipelor naționale de toate categoriile de vârstă", a declarat antrenorul principal al echipei Belceanka, Oleg Palii, pentru site-ul FMF.md

Formația Belceanka este una dintre cele mai tinere echipe din Liga Națională. Fondat în anul 2016, clubul din Nordul țării și-a început evoluția în campionatul Moldovei în același an. Cel mai bun rezultat – locul 2 în ediția 2019. De asemenea, FC Belceanka are multe discipole care reprezintă tricolorul la meciurile internaționale (6 jucătoare) și sportive care evoluează în campionatele din străinătate (6).

Vezi AICI totalurile primei părți a Ligii Naționale la fotbal feminin, ediția 2021/22.