• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

FC Petrocub a început pregătirea pentru retur

30 ian 2022 de Victor Daghi
GALERIE

După vacanța de iarnă, fotbaliștii de la FC Petrocub au început pe 24 ianuarie pregătirea pentru partea a doua a sezonului din Divizia Națională.

 

Echipa din Hîncești a susținut ieri primul meci de verificare din acest an, terminând la egalitate 1-1 cu CSF Bălți. Pentru “leii” din Hîncești a punctat Mihail Platica, din penalty.

 

Băieții vin după vacanță, ei nu sunt pregătiți din punct de vedere fizic. Doar jucătorii care au fost convocați la Națională sunt mai bine pregătiți. Suntem la începutul pregătirii, trebuie să muncim la antrenamente și sper, pas cu pas, băieții se vor pregăti bine pentru returul campionatului. Mai avem de jucat 8 meciuri în Divizia Națională, prea puțin , la părerea mea, pentru o jumătate de an…

a declarat antrenorul Lilian Popescu la finalul meciului cu CSF Bălți pentru pagina oficială de Facebook a clubului din Hîncești.

 

Vicecampioana Moldovei a programat încă trei partide amicale, cu Milsami Orhei (5 februarie), Dacia Buiucani Chișinău (12 februarie) și Sfîntul Gheorghe Suruceni (25 februarie).

 

5 fotbaliști au părăsit gruparea din Hîncești în acest intersezon – portarul portughez Mickael Meira, fundașul camerunez Jacques Ghislain Onana Ndzomo, atacantul Vadim Gulceac, mijlocașul camerunez Donalio Melachio Douanla și apărătorul Ștefan Efros.

 

La echipă s-a întors mijlocașul Iaser Țurcan (24 de ani), care a fost împrumutat la Universitatea Cluj, România.

 

În același timp cu formația hînceșteană se antrenează fundașii Victor Mudrac (27 de ani, ultimul club – Saburtalo, Georgia), Maxim Cojocaru (22 de ani, Oțelul Galați, România) și mijlocașii Andrei Bursuc (24 de ani, CSF Bălți), Maxim Cojocaru (24 de ani, Sheriff).

 

După plecarea lui Mickael Meira la clubul Hyeres 83 FC din a patra ligă franceză, FC Petrocub a rămas cu un singur portar – Igor Mostovei și este în căutarea unui al doilea goalkeeper.

 

Fotbal Club Petrocub este fondat pe 27 noiembrie 1999. Cel mai bun rezultat în Divizia Națională – locul 2 în ediția 2020/21. Încă de trei ori formația din Hîncești a fost medaliată cu bronz. În anul 2020 FC Petrocub a câștigat Cupa Moldovei. În ultimii 4 ani echipa a participat în cupele europene, reușind anul trecut calificarea în turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League.

 

Vezi AICI statistica jucătorilor echipei Petrocub în prima parte a Diviziei Naționale 2021/22.

 

Foto: FC Petrocub