• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Jucătoarea Naționalei, Anastasia Sivolobova a debutat în Cipru

06 feb 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE
Sursa foto: Anastasia Sivolobova

Jucătoarea Naționalei Feminine, Anastasia Sivolobova a debutat astăzi în Liga Superioară a Ciprului. Moldoveanca a jucat astfel primul meci pentru formația FC Aris Limassol, în semifinalele Cupei Ciprului contra echipei FC Apollon, scor 1-4. Anastasia a evoluat în componența de start și a bifat toate cele 90 de minute pe teren.  

Anastasia s-a transferat în Cipru, în luna ianuarie curent. Cu această ocazie, jucătoarea noastră a oferit un interviu în exclusivitate pentru pagina FMF, în care a relatat despre debutul de azi și alte detalii interesante. 

- Anastasia felicitări cu debutul. Cum a decurs partida de azi ?
- Meciul a fost unul din cele mai interesante din cariera mea de fotbalistă. În pofida faptului ca am pierdut, mi-a plăcut cum a jucat echipa. Fiecare jucătoare a luptat pe teren și și-a etalat caracterul sportiv. S-a depus mult efort. După dueluri și după meciul disputat nu s-a simțit faptul că am jucat contra campioanei Ciprului. Noi am luptat, fapt care mă bucură. În continuare vom lucra asupra greșelilor noastre și vom obține rezultate mai bune. Sunt mândră că fac parte din aceasta echipă, victoriile în curând vor fi de partea noastră. 

- Cum a fost procesul de adaptare în Cipru?
- Adaptarea a decurs fără probleme, am avut nevoie de o săptămână ca să mă simt ca acasă. La echipă sunt mulți stranieri, dar aproape toate fetele cunosc engleza, de aceea îmi este ușor să comunic cu ele.

- În ce oraș locuiești ?
- Locuiesc la Limassol, un oraș turistic cu multe locuri interesante, care pot fi vizitate. Clima este bună, ziua este suficient de cald pentru această perioadă a anului, iar seara este răcoare, totuși e iarnă.

- Cum decurg sesiunile de antrenament ?
- Ne antrenăm în fiecare zi, doar o singură zi avem liber și de trei ori pe săptămână avem antrenamente de dimineață, în sală. Antrenamentele sunt intensive și destul de variate.

- Care sunt obiectivele pentru acest sezon?
- Avem drept obiectiv îmbunătățirea abilităților de joc și să urcăm cât mai mult în clasament.
 

Anastasia Sivolobova
Cariera de jucătoare: 
2013 - 2018 (FC Belceanka, Bălți)
2018 - 2019 (AFC Universitata Galați / Heniu Prundu Bârgăului, România)
2019 - 2020 (FC Iatrani, Ucraina)
2020 - 2021 (A-Dos-Francos, Portugalia)
2022 - (FC Aris Limassol, Cipru)

Pentru Naționala Moldovei, Anastasia are 17 meciuri jucate.

În campionatul din Cipru au evoluat în timp alte 4 moldovence. Anastasia Toma, Claudia Chiper, Cristina Cerescu și Valeria Rusu au jucat din anul 2016 în campionatul cipriot. Cristina Cerescu a devenit medaliată cu argint și bronz în componența formației AEK Famagusta. Valeria Rusu a reușit să cucerească medalia de argint și bronz alături de echipa Famagusta, iar Anastasia Toma a câștigat Cupa Ciprului cu echipa Omonia Nicosia. În 2017 Cristina Cerescu, Anastasia Toma și Claudia Chiper au fost prezente în topul celor mai bune cinci golghetere din campionatul Ciprului.