• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala. Cantonamentul din Turcia. Ziua 5

20 ian 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Vezi o galerie foto de la antrenamentul de azi al Naționalei Moldovei din Turcia. Acesta s-a desfășurat pe stadionul Titanic Deluxe din Belek și a durat aproximativ o oră și 30 de minute.  

 

Din păcate, mijlocașul Danu Spătaru a lipsit de la această ședință de pregătire din cauza unei accidentări primite în meciul cu Uganda.

 

Naționala are programată, de la ora 18:00, o ședință teoretică, în cadrul căreia se va face o analiză a adversarului de mâine, Coreea de Sud, dar și o analiză a prestației tricolorilor în prima partidă din acest an.

 

În continuare vă prezentăm un interviu cu Dragoș Hîncu, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal responsabil de selecționatele Moldovei.

 

- Cum decurge cantonamentul din Turcia?

- Odată cu numirea noului antrenor Serghei Cleșcenco ne-am propus să organizăm un cantonament în care antrenorul să aibă posibilitate să vadă cât mai mulți jucători. Și poate chiar e favorabil acel fapt că nu au putut să se prezinte la Națională jucătorii din afara țării, asta dându-i posibilitate selecționerului să vadă jucătorii din campionatul intern, să vadă în ce formă fizică se află, totodată să vadă care este legătura între noii jucători, „chimia” între ei. Totul decurge destul de bine, antrenamentele sunt foarte bune, condițiile de antrenament sunt bune. Am avut primul meci, urmează următorul, suntem în program, fără devieri.

 

- Cum v-a părut meciul cu Uganda?

- Jocul a început destul de bine pentru Naționala noastră, toți jucătorii au îndeplinit practic cerințele antrenorilor, tot ceea ce s-a cerut la antrenamentele dinainte de meci s-a executat în proporție de 100%, asta a și generat golurile pe care le-am marcat, pentru că ele au fost pregătite la antrenament, fazele au fost binecunoscute de jucători și asta a dat și rezultate. Din păcate, condițiile fizice ale jucătorilor sunt foarte diferite și din cauza asta, probabil, ritmul destul de ridicat al meciului și-a spus cuvântul și deja în repriza a doua antrenorul a fost nevoit să facă modificări și totodată a ținut cont de faptul că într-un termen foarte restrâns avem de jucat și al doilea meci. Dat fiind faptul că mulți jucători sunt la început de pregătiri acum iarna, nu pot ține ritmul unui joc de 90 de minute, respectiv au fost efectuate anumite modificări și repriza a doua, din păcate, a fost una mai slabă, unde n-am ținut ritmul. Condițiile climaterice au fost foarte complicate, am jucat contra unui vânt năprasnic, ceea ce tot este un factor obiectiv.

 

- Urmează meciul cu Coreea de Sud...

- Această Națională este una dintre cele mai bine cotate echipe din Asia și nu numai din Asia, dar și din întreaga lume. Este o echipă foarte tehnică, cu jucători foarte buni. Ei au un campionat intern extraordinar de bun, foarte disputat, respectiv, generează jucători buni care prestează un fotbal foarte rapid și tehnic. Cu siguranță ne așteaptă un meci destul de greu, dar ținând cont de faptul că urmează meciuri nu mai puțin importante din play-offul Ligii Națiunilor și noi trebuie să fim pregătiți de meciuri tari, să înțelegem unde ne aflăm, care este valoarea noastră și ce urmează să facem ca să schimbăm anumite lucruri. Important este că avem un staff de antrenori foarte competent, care foarte bine realizează ce face și chiar dacă am pierdut meciul cu Uganda cu 3-2, sunt lucruri pozitive pe care le-am văzut în acest joc și sunt sigur că noi suntem pe calea corectă.

 

Vă reamintim, echipa națională a Moldovei efectuează, în perioada 16-22 ianuarie, un stagiu de pregătire în Antalya (Turcia). Pe 18 ianuarie Moldova a fost învinsă de Uganda cu 3-2 în primul joc amical din anul 2022, iar meciul de verificare cu Coreea de Sud (21 ianuarie) este programat pe stadionul Mardan din Antalya, de la ora 13:00. Jocul va fi transmis în direct de site-ul FMF, doar pe teritoriul Republicii Moldova.