• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarația selecționerului Serghei Cleșcenco după meciul cu Uganda

18 ian 2022 de Victor Daghi

Vă prezentăm declarația selecționerului Serghei Cleșcenco după meciul amical Moldova – Uganda.

 

- Am spus că ne dorim victoria în meciul cu Uganda și am intrat pe teren motivați și cu dorința de a învinge. Altă întrebare este cât am rezistat fizic. Din păcate, doar o singură repriză. Dar este un lucru normal, având în vedere că fotbaliștii au de recuperat condiția fizică optimă. La fel am spus că jucătorii Ugandei vor fi mai bine pregătiți fizic, deoarece ei au început pregătirea mai devreme și au susținut deja două meciuri amicale. Ceea ce ați văzut în prima repriză este unde tindem și noi să ajungem. Și atunci când vom rezista fizic ambele reprize, sper că vom obține rezultate bune. Până în momentul în care am avut forță, reușeam să facem pressing, să închidem toate zonele și organizam atacuri rapide. Iar când jucătorii nu mai aveau forța necesară, nu am făcut nici pressing, nu închideam zonele periculoase și nici nu atacam cum trebuia. Totul, la părerea mea, depinde de condițiile fizice neoptimale în care se află azi jucătorii, deoarece nu am pretenții față de niciunul dintre fotbaliști.   

 

- Dmitri Mandrîcenco și Mihai Platica au debutat cu gol la Națională...

- Mă bucur pentru ei! Înseamnă că noi facem lucrul corect. Sunt mulțumit de felul în care ambii s-au manifestat în teren, cu ce dorință au jucat la Națională, deoarece încă mai ieri nu contam pe serviciile acestor doi fotbaliști. Iar astăzi ei sunt jucători importanți la Naționala noastră.

 

- Peste câteva zile urmează meciul cu Coreea de Sud...

- Deja în meciul de azi am făcut mai multe schimbări, fiind cu gândul la jocul următor. Dacă nu schimbam azi jucătorii, câțiva dintre ei nu erau disponibili pentru meciul de vineri. Trebuie să înțelegem că Coreea de Sud joacă un altfel de fotbal, vom întâlni un adversar foarte tehnic și rapid, care va juca cu pase scurte și medii, iar noi vom pregăti altfel acest joc.