• Fii alături de Echipa Țării

Viktor Bugenko va arbitra meciurile Campionatului European de futsal

18 ian 2022 de Ion Buga

UEFA a comunicat delegarea arbitrului moldovean Viktor Bugenko la turneul final al Campionatului European de futsal, care va avea loc în Țările de Jos în perioada 19 ianuarie - 6 februarie.


Oficialul a trecut cu succes toate testările fizice și urmează să oficieze meciurile celei mai importante competiții continentale la futsal. 


Grupele la EURO 2022:

Grupa A: Țările de Jos, Serbia, Ucraina, Portugalia (holders)
Grupa B: Kazahstan, Italia, Slovenia, Finlanda
Grupa C: Rusia, Polonia, Slovacia, Croația
Grupa D: Georgia, Spania, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina

 

Viktor Bugenko este arbitru FIFA din anul 2014. Până acum el a arbitrat 32 de meciuri internaționale oficiale sub egida UEFA sau FIFA. De două ori a arbitrat runda de bază în Liga Campionilor la futsal, în Belgia (2019) şi Croația (2021). De asemenea anul trecut a condus și partidele România - Serbia (2:2) și Macedonia de Nord - Bosnia și Herțegovina (2:3) din cadrul preliminariilor Euro-2022 la futsal.

 

Viktor Bugenko (41 ani) devine astfel al doilea arbitru din țara noastră care deservește meciurile europenelor de futsal. În 2007, Vladimir Colbasiuc a fost printre arbitrii care au lucrat la Campionatul European, el arbitrând și finala mică dintre Portugalia și Rusia. 

 

De-a lungul anilor, angajații și specialiștii FMF se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida FIFA și UEFA.