• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala. Cantonamentul din Turcia. Ziua 2

17 ian 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Vezi o galerie foto de la antrenamentul de azi al Naționalei Moldovei din Turcia. Acesta s-a desfășurat pe terenul al doilea al stadionului Titanic Deluxe din Belek și a durat aproximativ o oră.  

 

Vă prezentăm un interviu cu Serghei Cleșcenco, selecționerul Naționalei

 

- Naționala Moldovei va susține mâine primul meci de verificare, cu Uganda. Adversarul se află în Turcia din 11 ianuarie și a susținut deja 2 meciuri amicale, 1-1 cu Islanda și 2-2 cu FC Botoșani...

- Probabil Uganda va fi pregătită fizică mai bine decât echipa noastră, deoarece noi ne-am adunat doar de câteva zile și nu vom reuși să aducem jucătorii la forma optimă. Un lucru este clar – vom juca pentru a obține un rezultat pozitiv. Jucătorii se află într-o stare diferită de pregătire și în dependență de acest fapt, vom decide cum să formăm componența de start și câte minute să oferim jucătorilor în teren.

 

- Când va ajunge Denis Marandici în cantonamentul Naționalei?

- Din start ne-am înțeles cu conducerea clubului NK Celje că Marandici va juca unul dintre aceste două meciuri. Posibil, el va fi prezent la partida cu Coreea de Sud.

 

- Ce cunoașteți despre Uganda?

- Am analizat cu atenție ultimele meciuri oficiale ale Ugandei, cu Mali și Kenya. Apoi am obținut informații despre jocul amical cu Islanda. Acum ei folosesc o altă componență, diferită de cea din meciurile oficiale. Ei au o manieră și filosofie de joc al lor, am analizat această echipă și vom pregăti împreună cu jucătorii acest meci.

 

Echipa națională a Moldovei efectuează, în perioada 16-22 ianuarie, un stagiu de pregătire în Antalya (Turcia), unde va disputa primele două meciuri de verificare din acest an.

 

Partida cu Uganda (18 ianuarie) va avea loc pe stadionul Titanic Deluxe din Belek cu începere de la ora 16:00, iar întâlnirea cu Coreea de Sud (21 ianuarie) este programată pe stadionul Mardan din Antalya, de la ora 13:00. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de site-ul FMF.