• Fii alături de Echipa Țării

Oleg Semcov, la 50 de ani!

14 ian 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Managerul naționalei Moldovei, Oleg Semcov, serbează astăzi a 50-a aniversare!

 

Cu acest prilej, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului viață lungă, fericire alături de familie și mari realizări fotbalistice. 

 

La Mulți Ani!

 

Oleg Semcov s-a născut pe 14 ianuarie 1972 la Orhei.

 

A început să practice fotbalul în anul 1979 la școala sportivă pentru copii și juniori din Orhei, iar primul antrenor i-a fost Mark Nulman. A urmat Internatul sportiv republican din Chișinău (1985-1990) sub conducerea redutabililor pedagogi Vladimir Carev, Evgheni Piunovschi, Anatol Rîbac, Gheorghe Tegleațov și Veaceslav Catcov. În acea perioadă a jucat la Naționalele de juniori ale Moldovei.

 

În cariera de jucător, Oleg Semcov a evoluat la echipele Nistru Chișinău (dublori), Spartak Oriol, SKA Odesa, FC Tighina, Bugeac Comrat, Codru Călărași, Nistru Otaci, Torentul Chișinău și Unisport Chișinău.

 

Începând cu anul 2018, devine angajat al Federației Moldovenești de Fotbal. A lucrat ca manager la Naționalele de futsal masculin și feminin, precum și la reprezentativa de fotbal pe plajă. Începând cu decembrie 2021 este manager al Naționalei Moldovei. 

 

Este căsătorit. Soția – Tatiana. Are un fiu, Nichita (27 de ani), discipol al CSCT Buiucani, care de-a lungul anilor a jucat la Dacia-2, Academia, Spicul Chișcăreni, Victoria Bardar și Sporting Trestieni.