• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul "Fotbal în școli", mențiune în cadrul Galei FMF

13 ian 2022 de Ion Buga

Pentru implementarea cu succes a proiectului Fotbal în școli, clase specializate de fotbal, Dumitru Copetinschi, profesorul de sport și antrenorul clasei de fotbal de la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din comuna Sipoteni, raionul Călărași, a primit o Mențiune specială în cadrul Galei Federației Moldovenești de Fotbal. Premiul a fost înmânat de către Diana Bulgaru, coordonatorul proiectului Fotbal în școli.


Această instituție de învățământ este prima din Republica Moldova care a întrunit condițiile minime stabilite de FMF și MECC pentru a participa în Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate, iar în septembrie 2020 a inaugurat prima clasă specializată de fotbal.


Datorită eforturilor comune depuse de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Federația Moldovenească de Fotbal și autoritățile publice locale, copiii beneficiază de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei "Fotbal". De asemenea, elevii sunt asigurați gratuit cu echipament, alimentare și antrenamente. Antrenorul, la rândul său, va putea beneficia de instruire gratuită pentru obținerea Licenței UEFA. 
Fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate au primit din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 15 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor.