• Fii alături de Echipa Țării

Community Development Officer

Seminar UEFA. Proiectul Community Development Officer

10 ian 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul UEFA, continuă implementarea proiectului UEFA GROW ”Community Development Officer”. În acest sens, a fost organizată o ședință comună de lucru cu participarea experților UEFA, a echipei FMF și a cluburilor din Divizia Națională, implicate în proiect.

În cadrul întrunirii au fost puse în discuție aspecte care vizează lucrul cu voluntariatul, deoarece după succesele pe care echipele Codru și Petrocub le-au obținut în primul an de proiect, UEFA a decis să includă dezvoltarea programului de voluntariat ca parte a indicatorilor cheie de performanță ai proiectului.

Obiectivul seminarului a fost de a oferi CDO-urilor o mai bună înțelegere a modului de recrutare a voluntarilor, a modului de a-i motiva să se întoarcă la echipele din Divizia Națională și cum să activeze eficient în timpul evenimentelor. 

Astfel la seminar, au participat mai mulți specialiști, care au împărtășit cele mai bune practici la capitolul voluntariat.

Alina Sveatun, managerul organizației Sporter.md, prin intermediul prezentărilor în PowerPoint și exemplelor din viață, a povestit ce înseamnă să fii un voluntar și care este modul de lucru cu persoanele care acționează de bunăvoie și din proprie inițiativă. Sporter.md este o organizație care are cea mai mare experiență în managementul voluntarilor din Moldova.

De asemenea, Diana Piricu, manager de voluntari la Euro 2020 și manager de educație al Federației Române de Fotbal, s-a alăturat online în timpul workshop-ului și a împărtășit experiențele de management al voluntarilor din România și strategiile de conducere, motivare și reținere a voluntarilor.

Anatolie Cojocari, managerul proiectului Grassroots FMF, a fost unul din specialiști care a povestit despre principiile de lucru cu voluntarii și ce trebuie să cunoască CDO-urile înainte de a colabora cu voluntarii.

Din partea federației au mai participat la ședință Anatol Ostap, managerul proiectului, Natalia Doneț, coordonatorul proiectului, şi Olga Caunova, specialist marketing competiţii.