• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Veronica Cojuhari: ”Cheia succesului este dorința, calitatea antrenamentelor și dragostea pentru fotbal”

04 ian 2022 de Maria Teeşanu

Pagina FMF vă prezintă un interviu exclusiv cu mijlocașul echipei Naționale, Veronica Cojuhari, care a relatat despre noul club din Ucraina, debutul spectaculos și despre așteptările de la noul an.

Veronica Cojuhari


Veronica Cojuhari s-a transferat în 2021 la una din cele mai tari echipe din Liga I a campionatului Ucrainei - FC Shakhtar. Ea a debutat impecabil reușind în primul său meci la această echipă să marcheze 6 goluri în poarta formației Ădnisti. În prima parte a campionatului din Ucraina jucătoarea noastră a marcat 15 goluri. 


- Cum ai ajuns la o echipă de top precum FC Shaktar?
- Am primit o ofertă de la acest club, iar după ce am aflat că FC Shakhtar va fi preluat de antrenorul care m-a antrenat la prima mea echipa din această țară, Roman Zaev, am acceptat această ofertă cu mare plăcere. La Shakhtar m-am transfera la începutul lunii iulie.

- Cum a decurs procesul de adaptare, cum te-a primit echipa și staff-ul tehnic?
- Adaptarea a trecut foarte bine. Din cauză că echipa a fost creată recent, majoritatea fetelor nu se cunoșteau, dar cu timpul au început să se obișnuiască una cu cealaltă, așa că nu doar eu a trebuit să mă adaptez.

Sursa foto: FC Shakhtar (Instagram)

- FC Shakhtar este destul de activ pe paginile de socializare. Nu te-ai speriat de volumul mare de interviuri live, camere și foto?
- Acest lucru a fost nou pentru mine, dar sunt foarte bucuroasă că conducerea clubului încearcă să dezvolte activ echipa feminină, inclusiv și la capitolul mediatizare.

- Recent, datorită proiectului "Style în the Big City" la care ați participat, pozele tale au ajuns în una din cele mai mari reviste de modă precum Vogue. Impresionată?
- Este incredibil de plăcut că o revistă atât de cunoscută precum Vogue nu numai că urmărește fotbalul feminin, dar încearcă să-l popularizeze.
 

Secvență foto din revista Vogue.
Sursa: Revista Vogue

- Debutul tău a fost unul excepțional în campionatul Ucrainei. Care este cheia succesului?
- Mulțumesc. Cheia succesului constă în dorință, calitatea antrenamentelor și dragostea pentru fotbal.

- Datorită prestației spectaculoase în partidele din cadrul campionatului, ai fost nominalizată de multe ori cea mai buna jucatoare a meciului. Ce emoții ai trăit?
- Am avut emoții foarte mari, dar am simțit o plăcere. Marea mea dorință de a ajuta echipa să iasă înainte și să rămânem lideră nu doar la capitotulul puncte acumulate, dar și la cele mai multe goluri marcate. Mă motivează să joc la cel mai înalt nivel.

- Ai reușit să mergi la Stadionul Olimpic unde au loc partidele echipei masculine Shakhtar. Ți-a plăcut atmosfera de pe stadion ?
- Da, am fost cu coechipierele din club la câteva meciuri din cadrul campionatului pentru ai susține pe băieți. Stadionul este foarte frumos și bun. Mi-a plăcut foarte mult și chiar aș avea plăcerea să joc pe un teren atât de calitativ.
 

 Veronica Cojuhari la Stadionul Olimpic Shakhtar

- Acest an este unul foarte bun pentru fotbalul moldovenesc. FC Sheriff a reușit să se califice în fazele grupelor Ligii Campionilor, unde a jucat alături de Inter, Real Madrid și Shaktar. Cum apreciezi prestația campioanei Moldovei?
- Sunt foarte bucuroasă că FC Sheriff, care a participat în Liga Campionilor, a demonstrat astfel de rezultate, proslăvind astfel țara noastră. În Champions League am urmărit toate meciurile lor, inclusiv cel cu Shaktar. M-au impresionat ambele echipe, prin momentele frumoase și însăși jocul pe care l-au prestat.
 
- Să vorbim despre junioarele din lotul Naționalei feminine a Moldovei. Cum apreciezi prezența și performanța tinerelor jucătoare în echipa Națională, care recent au debutat?
- Mă bucur că multe fete tinere au fost convocate la echipa Națională, pentru că, alături de jucătoarele mai experimentate, vor crește mai repede psihic și fizic. Acest lucru este foarte important și trebuie de făcut cât mai des. Ele sunt generația viitoare, care peste ceva timp vor reprezenta constant Moldova.

- Ce așteptări ai de la Anul Nou ?
- Nu mă aștept la nimic, îmi voi stabili obiective pentru noul an și voi încerca să le implementez calitativ.
 

Sursa foto: Arhiva personală

- Ce ai dori să le urezi jucătorilor și comunității fotbalistice în noul an?
- Vă doresc un An Nou bun, multă fericire, sănătate, dragoste în toate și cât mai multe clipe frumoase. 

Veronica Cojuhari a jucat în campionatul Moldovei timp de un an la formația Alga Tiraspol și trei ani și jumătate la formația Cioburciu-GTC. La sfârșitul anului 2019, Veronica a fost desemnată cel mai bun atacant din campionatul Moldovei. La moment, sportiva evoluează la a doua echipă din Ucraina, după ce anterior a mai activat un an la FC Voshod. Cu Voshod ea a câștigat în anul 2020 medaliile de bronz ale campionatului ucrainean.