• Fii alături de Echipa Țării

Golul fazei grupelor în UEFA Champions League. Thill - pe locul 7, iar Traore - pe 9

17 dec 2021 de Ion Buga

Golul marcat de Sebastien Thill s-a clasat doar pe locul 7 în sondajul "Golul fazei grupelor în UEFA Champions League". Reușita mijlocașului luxemburghez de la Sheriff în poarta lui Real Madrid a adunat numai 8 % din cele circa 200.000 de voturi. 

 

Un alt jucător de la campioana Moldovei, Adama Traore s-a situat pe poziția a 9-a în același top cu 3 % din voturi. 

 

În viziunea fanilor, cel mai frumos gol în faza grupelor în UEFA Champions League a fost marcat de argentinianul Lionel Messi (PSG), care a acumulat 22 %. Thiago Alcantara (Liverpool) a fost al doilea (14 %), iar Robert Lewandowski (Bayern) - al treilea (13 %).


Printre finaliști s-au mai numărat Mason Greenwood, Alex Telles (ambii, Man. United), Vinicius Junior, Marco Asensio (ambii, Real Madrid) și Lukas Nmecha (Wolfsburg).

 

Sebastien Thill a marcat un gol senzațional în ultimul minut de joc, ce a adus o victorie istorică pentru campioana Moldovei pe terenul titratei Real Madrid (scor 2-1). Adama Traore a înscris primul gol al formației tiraspolene la debutul în grupele Champions League în partida cu Shakhtar Donețk (scor 2-0). Reușita semnată de atacantul din Mali a fost desemnată anterior Cel mai frumos gol al primei etape din competiție.

 

În total, în cele 96 de meciuri din grupele Ligii Campionilor au fost marcate 297 de goluri.

 

Formația pregătită de Yurii Vernidub a evoluat în grupa D a Ligii Campionilor, alături de Real Madrid Spania, Inter Italia și Shakhtar Ucraina. Cu 7 puncte, Sheriff s-a clasat pe locul 3, ce i-a permis calificarea în 1/16 Europa League. În această fază a competiției, campioana Moldovei va întâlni în dublă manșă, pe 17 și 24 februarie, formația portugheză Braga. 

Foto: UEFA