• Fii alături de Echipa Țării

Playmakers. Povestea primelor sesiuni

16 dec 2021 de Maria Teeşanu

În luna decembrie, centrele înscrise în programul UEFA Disney Playmakers au încheiat primele 10 sesiuni din proiectul dedicat fetelor cu vârsta cuprinsă între 5-8 ani.

Proiectul Playmakers se bucură de succes atât în rândul fetițelor, cât și a antrenorilor. La fiecare activitate fetițele sunt fascinate de jocurile cu mingea de fotbal și nerăbdătoare să se joace cu prietenele lor. Prin intermediul poveștilor cu super eroii, fetele se familiarizează cu fotbalul prin oferirea unui mediu care pune accentul pe distracție, prieteni și fotbal. Fiecare sesiune de antrenament din cadrul proiectului Playmakers provoacă zâmbete și doar momente incredibile. 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16% conform raportului OMS.