• Fii alături de Echipa Țării

Veterani (Competiții)

Viișoara Speia a câștigat Liga Veteranilor la fotbal

11 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

Echipa Viișoara Speia a devenit câștigătoarea etapei finale a Ligii Veteranilor, ediția 2021, competiție care a adunat campioanele din regiunile Nord, Centru, Est și Sud. Este al doilea trofeu cucerit de formația din raionul Anenii Noi, după cel din 2017 la ediția inaugurală a competiției.

 

În meciul decisiv din cadrul turneului găzduit de CPSM din Vadul lui Vodă, Viișoara a trecut cu scorul 7-2 de formația Zaria Bălți. La învingători un poker și-a trecut la activ Victor Comlionoc, alte două goluri au fost marcate de Ghenadie Orbu, iar o altă reușită i-a aparținut lui Anatol Doroș. De partea cealaltă au înscris Leonid Tcaci și Serghei Popovici.

 

În partida pentru locul trei, ARF Cahul s-a impus la capătul unui meci dramatic cu Socol Tiraspol, scor 6-5. 

 

La ceremonia de premiere Anatol Teslev, președintele Asociației Veteranilor de Fotbal din Moldova, a înmânat echipelor medalii și cupe. De asemenea, cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat Pavel Cebanu, președinte de onoare al FMF. 

 

Cel mai bun portar a fost desemnat Veaceslav Prepeliță (ARF Cahul), fundaș - Iurie Cohanenco (Socol), atacant - Serghei Popovici (Zaria), iar golgheter - Victor Comlionoc (Viișoara). Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Anatol Doroș (Viișoara).

 

Edițiile precedente ale Ligii Veteranilor au fost câștigate de Viișoara Speia (2017), Geotermal Chișinău (2018) și Avântul Nimoreni (2019). În același timp, Zaria a cedat a patra finală consecutivă.