• Fii alături de Echipa Țării

Delegația FMF, alături de FIFA și UEFA, la Kiev

09 dec 2021 de Sandu Grecu
GALERIE

O delegație a Federației Moldovenești de Fotbal condusă de președintele FMF, Leonid Oleinicenco participă astăzi la evenimente dedicate aniversării a 30-a de la fondarea Federației Ucrainene de Fotbal, care se desfășoară la Kiev.

 

În prima parte a zilei, reprezentanții FMF au participat la o întrunire care a avut loc la casa fotbalului ucrainean. La eveniment au mai fost prezenți manageri din cadrul conducerii FIFA și UEFA, dar și președinți sau secretari generali ai asociațiilor de fotbal din Bulgaria, Armenia, Polonia, Azerbaidjan, Lituania, Letonia, Cipru, Nigeria, etc.

 

La reuniune au fost abordate 3 subiecte importante, pe care FIFA și UEFA se va axa în următorii ani în mod special:

1. Fotbalul social sau de mase - atragerea și dezvoltarea fotbalului pentru amatori 5x5, 6x6, 7x7, etc.

2. Lupta contra meciurilor trucate.

3. Obținerea veniturilor din drepturile media pentru campionatul intern.

 

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a ținut un discurs pe subiectul match fixing. El a menționat și aportul sau sprijinul pe care Federația Ucraineană de Fotbal l-a acordat FMF pentru combaterea meciurilor trucate. La fel, președintele FMF a mulțumit FIFA și UEFA pentru susținere.

 

Leonid Oleinicenco a transmis omologului său ucrainean, Andrei Pavelko, din partea comunității fotbalistice moldovenești, sincere felicitări și urări de bine cu ocazia aniversării a 30-a de la fondarea FUF și le-a urat vecinilor noștri doar succese în promovarea și consolidarea fotbalului în Ucraina.

 

În contextul evenimentelor de la Kiev, la președinția din capitala Ucrainei a avut loc o întâlnire dintre președintele țării vecine, Vladimir Zelenski și președintele UEFA, Aleksander Ceferin. În cadrul întânirii, Zelenski l-a decorat pe Ceferin cu ordinul ”prințul Iaroslav Înțeleptul”. La fel, cei 2 președinți au stabilit de comun acord detaliile demarării deja din anul 2022 a lucrărilor de construcție a unei baze de fotbal pentru echipele naționale din Ucraina.    

 

foto: uaf.ua