• Fii alături de Echipa Țării

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Fotbalului!

10 dec 2021 de Ion Buga

La 10 decembrie este marcată Ziua Mondială a Fotbalului. Această iniţiativă a fost înaintată de către Organizaţia Naţiunilor Unite, cu scopul de a aduce un omagiu sportului rege care a adunat în jurul său milioane de oameni în întreaga lume.

 

Fotbalul este regele sportului, iar beneficiile aduse de acesta sunt numeroase. El este accesibil pentru toţi, datorită căruia se propagă un mod sănătos de viaţă şi nu există contradicţii sociale. Fotbalul permite omului să uite pentru o anumită perioadă de timp de griji cotidiene sau că are anumite neplăceri. 

 

Fotbalul oferă modele, implică muncă şi dă şansa unei vieţi mai bune celor ce îl practică. Fotbaliştii sunt idoli pentru copiii care bat mingea pe maidan, în curtea şcolii sau în spatele blocului. Toţi aceşti copii visează să devină precum fotbaliştii pe care îi văd la televizor sau pe teren din tribuna stadionului. 

 

Fotbalul este de departe cel mai iubit sport în țara noastră. Iată de ce dezvoltarea fotbalului este o directivă prioritară în activitatea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Echipa FMF își propune consolidarea eforturilor pentru a atrage cît mai mulţi copii (băieţi şi fete) şi adulţi la practicarea fotbalului. Prin intermediul fotbalului noi putem să obţinem rezultate importante pentru societate. 

 

Federaţia Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice moldovenești, adresează sincere felicitări tuturor jucătorilor, arbitrilor, managerilor sportivi, conducătorilor de cluburi, investitorilor și suporterilor cu prilejul Zilei Mondiale a Fotbalului!

 

Hai, Moldova!