• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Open Fun Football Schools. Activitate dedicată Zilei Mondiale a Fotbalului

10 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

Cu ocazia Zilei Mondiale a Fotbalului, Open Fun Football Schools, în parteneriat cu Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei "AVE – Copiii", a organizat un eveniment fotbalistic deosebit! 

 

22 de tineri rămași fără ocrotire părintească, elevi ai școlilor profesionale nr. 11, 9 și 3, și Liceul Teoretic cu profil sportiv nr.2., au avut parte de o excursie pe în incinta stadionului Zimbru. La final, au jucat un meci de fotbal împreună cu staff-ul proiectului Open Fun Footbal Schools, care s-a dovedit a fi cu adevărat distractiv pentru toți.

 

La sfârșitul evenimentului, fiecare tânăr a primit câte un cadou, inclusiv o minge, pentru a putea juca fotbal oricând și oriunde doresc ei.

 

Bună desfășurare a evenimentului a fost asigurată de coordonatorul CCPA/OFFS, Svetlana Patraș, asistenții coordonatorului CCPA/OFFS Moldova, Victor Mardari și Iuliana Romanenco, instructorii OFFS Moldova Iana Pogarevici, Vitalie Sula. 

 

Inițiativa de a celebra Ziua Mondiale a Fotbalului a fost înaintată de către Organizația Națiunilor Unite, având scopul de a aduce un omagiu sportului rege care a reușit să cucerească inimile a milioane de oameni din diverse colțuri ale pământului.

 

Proiectul CCPA / OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.

Foto: Aurelia CIOBANU