• Fii alături de Echipa Țării

Turnee de incluziune socială prin fotbal la Orhei

29 noi 2021 de Ion Buga
GALERIE

Special Olympics Moldova în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal au organizat în satul Vatici, raionul Orhei, turnee de incluziune socială prin fotbal. Evenimentele fotbalistice au avut loc sub umbrela programului UEFA Responsabilitate Socială și au avut scop dezvoltarea fotbalului printre copiii cu cerințe educaționale speciale și cei din familii dezavantajate social. Au participat 130 de copii la două categorii de vârstă U11 (8 echipe) și U15 (4 echipe), din raioanele Telenești, Orhei și Șoldănești. 

 

Din partea FMF și Special Olympics Moldova au fost donate 24 mingi, 120 jaloane, 130 veste de departajare, 12 scărițe de coordonare, cât și 130 pachete alimentare pentru toți participanții. Copiii au fost decorați cu medalii și diplome din partea antrenorului misionar Gheorghe Moldovan, care se dedică fotbalului prin antrenarea acestor copii. 

 

Buna desfășurarea a turneului a fost asigurată de Anatolie Cojocari, manager proiecte Grassroots FMF, Dinu Carp, antrenor secund al selecționatei U19 a Moldovei, precum și de voluntarii din organizația Special Olympics Moldova. 

Foto: Cristian Sîrbu