• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Naționala feminină. Declarațiile după meciul cu România

27 noi 2021 de Maria Teeşanu

Vă prezentăm declarațiile antrenorului Eduard Blănuță și a jucătoarelor Irina Topal, Natalia Munteanu și Carina Doiban  după meciul România - Moldova din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2023.

Eduard Blănuță: "După parerea mea meciul a fost disputatla un nivel bun. Fetele erau pregătite pentru acest derby. Părerea mea este că scorul nu este pe masura jocului pe care naționala Moldovei l-a meritat mult mai mult în acest joc. Aș dori să îi felicit pe multe jucătoare pentru debut și joc bun. Urmează meciul cu Croația, sarcina noastră principală este să restabilim și să pregătim fetele moral și să mergem la meci și să le arătăm calitățile noastre bune și sperăm ca vom obține un rezultat bun".

Irina Topal: "Jocul a fost bun, am creat o mulțime de momente periculoase, dar nu le-am putut realiza. A fost greu pentru că nu erau 3 jucătoare de bază. Vom merge mai departe și vom lucra asupra greșelilor noastre, deoarece mai avem un joc cu Croația. Grupa noastră este destul de puternică. Am întenirit echipa, dar cu toate acestea depunem tot efortul să evoluăm mai departe. Am stabilit obiective noi și vom continua să lucrăm mai depaere. Vreau să le mulțumesc fetelor pentru dăruirea pe teren."

Carina Doiban: "A fost primul meu meci în primii unsprezece, pentru echipa națională. Desigur, au existat emoții înainte de meci. Mulțumesc echipei pentru sprijin și încredere, datorită acestui fapt am făcut față emoțiilor. Am încercat să aduc folos echipei".

Natalia Munteanu: "Am jucat destul de bine în prima repriză. Fetele tinere și-au arătat caracterul și dorința, dar le lipsea priceperea tehnică și pregătirea fizică și foarte mult se simțea absența jucătorilor de bază precum: Anastasia Toma, Cristina Cerescu și Dumitrița Prisăcari.