• Fii alături de Echipa Țării

Veaceslav Pîslari, la 45 de ani

25 noi 2021 de Sandu Grecu
GALERIE

Fondatorul echipei Geotermal, fostul jucător al formației FC Agro, Veaceslav Pîslari serbează astăzi a 45-a Aniversare!

Federația Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului sănătate din belșug și multe realizări remarcabile în domeniul fotbalistic și în dezvoltarea infrastructurii fotbalistice din Republica Moldova!

La mulți ani!

Veaceslav Pîslari s-a născut la Chișinău. Primii pași în fotbal i-a făcut la Școala republicană de specialitate, unde l-a avut ca antrenor pe Vladimir Blagodarov. A făcut parte dintr-o generație de excepție alături de Sergiu Epureanu, Oleg Șoimu, Iulian Bursuc, Oleg Belan sau Eugen Gâlcă. Toți împreună au fost remarcați și aduși la începutul anilor 90 ai secolului trecut la echipa FC Agro de către Petru Efros.

 

În acea perioadă era convocat și la Naționala Moldovei U16 de selecționerul Vladimir Gosperschi.

 

A debutat în Divizia Națională la vârsta de 16 ani si 7 luni, în meciul Zimbru - FC Agro 2-0. Anatol Teslev, care exercita rolul de consultant al antrenorului la agrarieni, l-a recomandat pentru a fi introdus pe teren din primul minut. Era 14 august 1993, iar Veaceslav Pîslaru, cum a fost scris în presa vremii, a jucat titular, tot meciul.  

 

După 2 ani la Agro a fost împrumutat la formațiile din ligile inferioare: Lims Vital Anenii Noi, Dumbrava Cojușna, Spicul Florești. Forțat să-si exercite serviciul militar, a ajuns să joace la echipa armatei, Victoria Cahul, împreună cu care a promovat în Divizia Națională.

 

În 1997 a abandonat fotbalul, preferând să se axeze pe studiile de la Universitate.

 

Revine însă în fotbalul mare în anul 2010, când fondează echipa de ”veterani” Geotermal, care ulterior a fost de 5 ori campioană a Moldovei printre foști fotbaliști.

În anul 2019 Geotermal devine campioană a competiției de socca, Amoliga.

În paralel, compania lui Veaceslav Păslari, Geotermal devine una dintre organizatoarele unui turneu de fotbal pentru diaspora moldovenească, desfășurat în fiecare an în Italia.

 

În 2018 Veaceslav Pîslari a fost director TV8.