• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Petrocub – Sfîntul Gheorghe

21 noi 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub – Sfîntul Gheorghe

 

21 noiembrie. Hîncești, stadionul orășenesc
Arbitru: Andrei CEBAN

Asistenți: Victor LUCHIȚA și Vadim ROȘCA

Arbitri adiționali: Andrei COJOCARU și Victor BUGHENCO

Al 4-lea oficial: Andrei BODEAN

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mikhail PLATIKA, 22.Ștefan EFROS, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 93.Constantin SANDU, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 4.Artiom LITVEACOV, 7.Alexandr SUVOROV, 13.Teodor LUNGU, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 23.Ilie DAMAȘCAN, 32.Evgheni OANCEA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 97.Anatolie PREPELIȚĂ, 98.Victor STÎNĂ
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 8.Alexandru OSIPOV, 10.Artiom CARASTOIAN, 14.Emmanuel OWUSU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 18.Ion DRAGAN, 21.Eugeniu SLIVCA, 24.Cedric NGAH, 99.Maksym PYROHOV

Antrenor: Stanislav LUCA

 

Petrocub Hîncești și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în ultimul meci al etapei a XVIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Hîncești va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Petrocub și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit pentru prima dată în Divizia A. Primul meci direct, disputat pe 23 august 2014, la Suruceni, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Dan Vasilov, Alexandru Railean-2, respectiv, Vladimir Ambros, Dan Taras și Mihail Lobco.

 

În returul de la Hîncești avea să fie 1-1. Vladimir Ambros a deschis scorul în min. 30, din penalty, iar Oleg Lupușor a egalat în min. 47 pentru “sfinți”.

 

În Divizia Națională, cele două grupări au reușit să adune 16 meciuri directe. Petrocub are 10 victorii la activ, iar „sfinții” – 4. Alte 2 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 32-12 pentru Petrocub. 

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 21 septembrie 2021, în etapa a XI-a. La stadionul Zimbru-2, Petrocub a învins cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Mikhail Platika.

 

Clubul din Hîncești s-a impus în ultimele 7 partide directe din Divizia Națională. Ultima dată “sfinții” au câștigat de la Petrocub în campionat mai mult de 2 ani în urmă, mai exact pe 18 august 2019. Echipa lui Stanislav Luca a învins la Hîncești cu 2-0, datorită “dublei” reușite de Vadim Cemîrtan.

 

Cele două rivale au jucat și finala Cupei Moldovei de anul trecut, câștigată în premieră de Petrocub, la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a rămas 0-0. 

 

În schimb, Sfîntul Gheorghe Suruceni a învins cu 2-0 formația din Hîncești în finala turneului Cupa Federației 2020. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Alexandr Suvorov.

 

Petrocub a învins Milsami cu 3-1 în etapa trecută și cu 37 de puncte, se situează pe locul 3 în clasament. Dacă va obține azi cel puțin un punct, formația din Hîncești va reveni în fruntea clasamentului.

 

Vladimir Ambros, cu 11 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor. Mikhail Platika are în activ 9 goluri, în timp ce un alt jucător de la formația din Hîncești, ucraineanul Artem Fedorov a înscris 6 goluri.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe a învins CSF Bălți cu 1-0 în etapa trecută și, cu 23 de puncte, se află pe locul 4 în clasament.

 

Tehnicianul Stanislav Luca nu poate conta azi pe serviciile apărătorului Mihail Ștefan și atacantului Jibril Ibrahim, care sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În schimb la “sfinți” poate debuta noua achiziție, fundașul camerunez de 23 de ani, Cedric Ngah.