• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Zimbru - Milsami

20 noi 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru - Milsami

 

20 noiembrie. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Dumitru MUNTEAN

Asistenți: Vasili ERMIȘCHIN și Denis BORISOV

Al 4-lea oficial: Stanislav LEU

 

Zimbru: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 3.Ștefan BURGHIU, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 7.Martin Cristian KUITTINEN, 10.Artur PATRAȘ, 11.Eugeniu SIDORENCO, 14.Saleh YAHAYA, 17.Andrei COJOCARI, 26.Alexandru VREMEA, 27.Alexei CIOPA, 28.Arcadie RUSU

Rezerve: 35.Jan-Ivan GOMOJA, 5.Tudor PAVALACHI, 6.Vlad RĂILEANU, 9.Cristian DANI, 18.Okezie EBENEZER PRINCE, 22.Alexandru GĂU, 23.Alexandru VACARCIUC, 25.Gheorghe SPÎNU

Antrenor: Vlad GOIAN

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 8.Gheorghe ANDRONIC, 10.Alexandru DEDOV, 14.Vadim DIJINARI, 15.Sergiu NAZAR, 16.Alexandru ANTONIUC, 18.Petru RACU, 19.Dan PÎSLA, 23.Vadim BOLOHAN, 24.Eugen ZASAVIȚCHI, 98.Igor LAMBARSCHI 

Rezerve: 31.Victor BUGA, 5.Ion GHIMP, 7.Nichita IURAȘCO, 22.Sergiu ISTRATI

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Zimbru Chișinău și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în cel de-al treilea meci al etapei a XVIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Divizia Națională, Zimbru și Milsami au disputat 40 de meciuri directe. 

 

Primul a avut loc pe 22 august 2009, la Chișinău, și s-a încheiat la egalitate 1-1. Alexandru Maximov a deschis scorul în minutul 50 pentru Viitorul (așa s-a numit formația orheiană în perioada 2005-2010), iar Radu Catan a stabilit scorul final în minutul 58.

 

În total, Milsami a obținut 21 de victorii, Zimbru - 11, iar alte opt partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil "vulturilor roșii": 44-32.

 

Clubul din Orhei a obținut 9 victorii și o remiză în ultimele 10 partide directe din Divizia Națională. Ultima dată “galben-verzii” au câștigat de la Milsami în campionat mai mult de 3 ani în urmă, mai exact pe 30 septembrie 2018. Echipa antrenată atunci de tehnicianul român Sorin-Dorel Colceag a învins la Chișinău cu 2-0, formația lui Veaceslav Rusnac. Golurile au fost marcate de francezul Joao Tiago Almeida Teixeira și Ilie Damașcan.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 22 septembrie 2021, în etapa a XI-a. La Orhei, Milsami s-a impus cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Igor Lambarschi. Arbitrul meciului Ion Orlic a fost suspendat pe 5 etape de către Comitetul de Arbitri pentru greșelile comise în acel meci.

 

Pe 23 mai 2018, cele două echipe s-au întâlnit în finala Cupei Moldovei. Învingătoarea s-a decis în prelungiri, când Maxim Antoniuc a reușit o “dublă” și a adus trofeul pentru Milsami.

 

Ambele formații s-au duelat anul trecut și în Cupa Federației. Zimbru s-a impus categoric cu 5-0 prin golurile lui Ion Postica, Alexandru Vacarciuc, Nichita Murovanîi (dublă) și Boubacar Traore.

 

Zimbru a fost învinsă de Sheriff cu 6-0 în ultima etapă. Este cea mai categorică înfrângere a formației chișinăuiene în campionatul Republicii Moldova. Dar nu și cea mai severă înfrângere din istoria clubului, Burevestnik Chișinău fiind învinsă cu 9-2 de Spartak Moscova în anul 1956. Formația chișinăuiană, cu 15 puncte, se află pe locul 7 în clasament.

 

Zimbru a anunțat, pe 18 noiembrie, că tehnicianul italian Michele Bon a fost numit antrenor principal al echipei, în locul lui Vlad Goian. Michele Bon deține licența UEFA PRO și este absolvent al școlii italiene de la Coverciano. Are o experiență de peste 20 de ani de antrenoriat la mai multe echipe din Italia, România, China, Emiratele Arabe Unite și Ungaria. Vlad Goian va rămâne în staff-ul tehnic al echipei.

 

De partea cealaltă, Milsami a fost învinsă de Petrocub cu 3-1 în etapa trecută și, cu 34 de puncte, a căzut pe locul 3 în clasamentul Diviziei Naționale.

 

Atacantul Sergiu Istrati, cu 9 goluri marcate, se află pe locurile 2-3 în clasamentul golgheterilor.

 

Dacă va câștiga azi, Milsami va obține a 200-a victorie în Divizia Națională. În clasamentul all-time, formația orheiană se află pe locul 7: 378 meciuri, 199 victorii, 68 egalități, 111 înfrângeri, 675 de puncte, golaveraj 580-342.

 

Tehnicianul Serghei Dubrovin nu poate conta azi pe serviciile apărătorului Igor Arhirii și mijlocașului Vitus Amougui, care sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.