• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarațiile după meciul cu Austria. Roberto Bordin și Ion Nicolaescu

16 noi 2021 de Ion Buga

Vă prezentăm declarațiile selecționerului Roberto Bordin și ale lui Ion Nicolaescu după meciul Austria - Moldova din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal 2022.

 

Roberto Bordin: "Știam că ne așteaptă un meci foarte dificil. Situația s-a complicat în prima jumătate de oră a jocului, când am primit rapid două goluri. Dar ele un pic ne-au trezit și am început să contruim și noi în faza ofensivă. Au apărut ocaziile, apoi și golul lui Nicolaescu. Ulterior, am avut și alte situații periculoase, care puteau să se termine altfel. Până la urmă, am lăsat multe spații unui adversar atât de puternic, care nu a ratat șansa să mai marcheze. Fără îndoială, Austria a jucat un meci bun, mai ales sub aspectul posesiei, dar au fost și momente când ne-a reușit să ieșim din apărare așa cum am pregătit la antrenamente. Cât privește echipa noastră, analizând lucrurile din februarie până acum pot spune ferm că am văzut o creștere în jocul nostru. Chiar dacă am acumulat un singur punct în această campanie preliminară, este important că prestația echipei s-a îmbunătățit. Am avut o victorie în amicalul cu Azerbaidjan. Rezulatele nu au fost cele așteptate, de aceea poate ar fi trebuit să facem ceva mai mult, dar într-un final contează faptul că fiecare jucător în parte a progresat, chiar dacă s-au comis careva greșeli. Mi-aș dori să continui lucrul împreună cu stafful meu, mai ales că am adus și mulți jucători tineri. Iovu, spre exemplu, astăzi a debutat. Este important să oferim cât mai multe posibilități aceștor tineri, ca să crească în valoare, pentru că ei sunt viitorul selecționatei, cum ar fi cazul lui Revenco, Iosipoi sau Cotogoi. Echipa mereu și-a dat străduința și băieții mereu au depus efort pentru a juca cât mai bine în fiecare meci. În duelurile cu Feroe am meritat doar victoria, iar în alte situații am evoluat împotriva unor adversari mult mai cotați, dar și cu care am prestații destul de bune. După părerea mea, nu există nici un motiv pentru care să ne fie rușine, pentru că băieții mereu au dat totul pe teren".  

 

Ion Nicolaescu: "Am început rău prima repriză, în care Austria a dominat. În partea doua a meciului, totul s-a schimbat. Ne-am mobilizat și am reușit să creăm ocazii, chiar și să marcăm. Per ansamblu, nu putem spune că această campanie a fost reușită, dar cred că acesta este nivelul nostru la moment".

 

În campania de calificare pentru mondialul din Qatar 2022, Moldova a evoluat într-o grupă cu Danemarca, Scoția, Austria, Israel și Insuele Feroe.