• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul UEFA Playmakers. Implementarea etapei a doua

14 noi 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă implementarea și monitorizarea proiectului UEFA Playmakers, care este o inițiativă inedită elaborată de forul european în colaborare cu Disney, dedicată fetelor cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. 

Astfel în această lună, proiectul Playmakers a avut o desfășurare activă a antrenamentelor Playmakers, oferind fetelor oportunitatea amuzantă și sigură de a învăța fotbalul prin mișcare și joacă, dar și prin magia poveștilor Disney.


"Super puterea" este deviza sesiunilor de antrenamente care au la bază povestea din filmul Incredibilii 2. Cu ajutorul personajelor care dețin super puteri, fetițele descoperă lumea fotbalului și își fac prieteni noi, iar imaginile vorbesc de la sine.

Proiectul își propune ca scop și următoarele obiective:

- familiarizarea fetelor cu fotbalul prin oferirea unui mediu care pune accentul pe distracție, prieteni și fotbal;
- implementarea unei strategii de antrenament inedite și personalizate, care se bazează pe imaginație (inspirată de poveștile și personajele Disney) ca instrument de pregătire și de dobândire a aptitudinilor fotbalistice;
- dezvoltarea capacităților fizice ale fetelor și încurajarea unei legături permanente cu fotbalul, pe întreg parcursul vieții.

Centrele care au realizat antrenamentele Playmakers în luna noiembrie: FC “NARTA”, МДОУ «ЦРР» №10, Primăria Slobozia-Dușca, I.P. Liceul Teoretic “ELADA”, Clubul Sportiv “FULGER”, Școala Sportivă pentru copii și juniori Edineț, CS “ANENII NOI 2020”, Creșă-Grădiniță “IZVORAȘ”, ARF Nisporeni, Grădiniță-Creșă “ANDRIEȘ” s. Țînțăreni, Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, Gimnaziul-grădinița „Igor Crețu", FC “LEGIA” or. Tiraspol, Gimnaziul Tochile-Răducani.

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16% conform raportului OMS.