• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 17 în cifre

08 noi 2021 de Ion Buga

*În 4 meciuri au fost marcate 17 goluri (gazdele - 9, iar oaspeții - 8), în mediu – 4,25 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 211 goluri (gazdele – 110, oaspeţii – 101), în mediu - 3,29 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câștigat câte două meciuri. De la începutul campionatului s-au jucat 64 de meciuri. Gazdele au câştigat 24 partide, oaspeţii – 31, iar alte 9 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).

 

*Mijlocașul echipei Dinamo-Auto, Maxim Mihaliov, a marcat golul cu numărul 200 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 32 al meciului cu FC Florești. 

Primul gol al campionatului a fost înscris de către mijlocaşul echipei Petrocub, Mikhail Platika. Ulterior, Lovre Bizjak (Sheriff) a reușit al 50-lea gol, iar Andrei Cobeț (FC Florești) - golul cu numărul 100.
 

*În această etapă nu au fost acordate penalty-uri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 25 lovituri de pedeapsă, dintre care doar 15 au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 11 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 229 cartonaşe galbene, dintre care 40 jucătorilor echipei Milsami. Cele mai puține cartonașe galbene (19) le-au primit jucătorii de la FC Florești. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roșii. De la începutul sezonului, au fost acordate opt cartonașe roșii, câte două pentru fotbaliștii de la Zimbru și CSF Bălți. 

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) și-a consolidat poziția de lider în clasamentul golgheterilor, având 11 reușite. El este urmat de colegul Mikhail Platika și Sergiu Istrati (Milsami), ambii cu câte 9 goluri.

 

*Cel mai bun atac (41 goluri) îl are Sheriff, iar FC Florești are cea mai slabă apărare (53). 

 

*Sheriff a ajuns la 12 partide fără eșec în acest sezon, dintre care ultimele 7 fiind victorii consecutive.

 

*Sheriff are 7 meciuri la rând fără gol încasat. Ultima dată tiraspolenii au primit gol în meciul cu Zimbru (1-1).

 

*CSF Bălți este la a treia înfrângere consecutivă.

 

*Zimbru a suferit în meciul cu Sheriff (0-6) cea mai categorică înfrângere din istoria participării în Divizia Națională.

 

*FC Florești a pierdut până acum toate cele 17 meciuri disputate.

Foto: Vitalie GRAMADĂ