• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Petrocub – Sheriff

31 oct 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub - Sheriff

 

31 octombrie. Hîncești, stadionul orășenesc
Arbitru: Roman JITARI

Asistenți: Vladislav LIFCIU și Victor MARDARI

Arbitri adiționali: Igor BOȘCA și Andrei BREGUȚA

Al 4-lea oficial: Zaharia COTRUȚĂ

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 18.Vadim GULCEAC, 19.Mikhail PLATIKA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 22.Ștefan EFROS, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sheriff: 30.Georgios ATHANASIADIS, 2.Danilo ARBOLEDA HURTADO, 3.Charles PETRO, 7.Basit Abdul KHALID, 9.Adama TRAORE, 10.Frank Andersson CASTANEDA VELEZ, 15.Cristiano DA SILVA LEITE, 21.Edmund ADDO, 22.Dimitrios KOLOVOS, 31.Sebastien THILL, 55.Gustavo Alfonso DULANTO SANGUINETTI

Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 26.Dusan MARKOVIC, 6.Stjepan RADELJIC, 8.Alexandr BELOUSOV, 12.Abdoul Moumouni AMADOU DARANKOUN, 16.Keston Anthony JULIEN, 17.Jasurbek Jumaboy Ugli YAKHSHIBOEV, 19.Serafim COJOCARI, 23.Nadrey Ange Stephane DAGO, 41.Stefanos EVANGELOU, 98.Maxim COJOCARU

Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

Petrocub Hîncești și Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în ultimul meci al etapei a XVI-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Hîncești va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Divizia Națională, Sheriff și Petrocub au disputat 25 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 25 august 2001. Sheriff s-a impus atunci cu 6-0, iar golurile au fost marcate de Ruslan Barburoș și Odia Chidi (câte o dublă), Sergiu Dadu și Evgheni Pațula. Este cea mai categorică înfrângere pentru Petrocub în liga superioară. În total, Sheriff a obținut 14 victorii, Petrocub – 4, iar alte 7 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 40-8 pentru formația din Tiraspol. 

 

În stagiunea trecută, Sheriff a obținut 2 victorii, Petrocub – 1, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit o singură dată.

 

Pe 12 septembrie 2021, la Tiraspol, gazdele s-au impus cu 2-0, golurile fiind marcate în ultimele 20 de minute de Frank Castaneda și Jasurbek Yakhshiboev.

 

În Cupa Moldovei, formațiile au fost adversare de trei ori, de fiecare dată în semifinale.

 

În ediția 2016/17, Sheriff s-a impus la penalty-uri, scor 5-4, după ce în timpul regulamentar meciul s-a încheiat nedecis, 1-1, iar în finală tiraspolenii au surclasat Zaria Bălți, cu 5-0. 

 

În ediția 2019/20, Petrocub a reușit o calificare dramatică. După victoria din tur cu 1-0, echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe terenul tiraspolenilor (1-2), însă golul marcat de Sergiu Platica în prelungirile meciului a fost decisiv. Ulterior, hînceștenii și-au adjudecat trofeul, primul din istoria clubului.

 

Cel mai recent duel direct din Cupă a avut loc pe 4 mai 2021, la Tiraspol, iar Sheriff s-a impus cu 3-1.

 

Petrocub a învins codașa FC Florești cu 4-3 în etapa trecută și a ajuns la a cincea victorie consecutivă în campionat. Echipa antrenată de Lilian Popescu se situează pe locul 2 în clasament, cu 34 de puncte.

 

Vladimir Ambros, cu 10 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor. Mikhail Platika are în activ 8 goluri, în timp ce un alt jucător de la formația din Hîncești, ucraineanul Artem Fedorov a înscris 6 goluri.

 

Căpitanul Vladimir Ambros este suspendat pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

Formația din Hîncești s-a calificat ușor în sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, 6-0 cu FC Olimp Comrat, și urmează să joace cu Sheriff.

 

De partea cealaltă, campioana Moldovei a adunat 28 de puncte și se află pe poziția a 3-a în clasament, având cu 4 meciuri mai puțin jucate. Sheriff este neînvinsă în ultimele 10 partide din Divizia Națională (9 victorii și o remiză) și a pierdut ultima dată în campionat pe 1 iulie 2021, un 0-1 cu CSF Bălți în prima etapă. Tiraspolenii au cel mai bun atac (33 goluri marcate) și cea mai bună apărare din Divizia Națională (doar 4 goluri primite).

 

Apărătorul Fernando Peixoto Costanza va absenta în meciul de azi din cauza unei suspendări pentru cumul de cartonașe galbene. În același timp, tehnicianul Yurii Vernydub poate conta pe serviciile mijlocașului Edmund Addo, care a fost suspendat 2 etape pentru cartonașul roșu primit în meciul cu Milsami.

 

În Cupă, campioana a trecut la pas de divizionara B, Saksan Ceadîr-Lunga, scor 6-0.

 

După meciul cu Petrocub pentru trupa lui Yurii Vernydub urmează al 4-lea meci din grupele Ligii Campionilor. Sheriff va juca cu Inter Milano, Italia, pe 3 noiembrie, ora 22:00, la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol.