• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul UEFA Playmakers, implementat în 17 centre din Moldova

01 noi 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

La sfârșitul lunii octombrie, 17 din cele 25 centre înscrise în proiectul UEFA Disney Playmakers au continuat sesiunile de antrenament.

Numărul maxim de participante în fiecare centru este de 30 fete. Ținând cont de contextul pandemic în care se desfășoară programul și al reticenței părinților privind siguranța fetelor, grupele au fost reduse până la numărul de 15-20 fete. Astfel în luna octombrie la activitățile proiectului au participat peste 200 de fete.

Antrenamentele Playmakers s-au bazat pe desenul animat - Incredibilii, care conține 8 Capitole. Termenul limită pentru finalizarea celor 8 capitole este - 20 decembrie 2021. 
 

Mă bucur că FMF a implementat proiectul UEFA Playmakers. Un proiect deosebit care își propune să familiarizeze fetele cu fotbalul oferindu-le un mediu în care se pune accent pe distracție, prietenie și fotbal. În același timp în sesiunile Playmakers sunt implementate strategii de antrenament inedite și personalizate, care sunt inspirate din poveștile și personajele Disney. De asemenea, acest proiect facilitează dezvoltarea capacităților fizice ale fetelor și  le încurajează să mențină legătura permanentă cu fotbalul,

a declarat managerul proiectului Playmakers Disney, Natalia Ceban.
 

Lansarea programului Playmakers în Moldova a avut loc la începutul lunii iulie 2021, când antrenorii și profesorii instituțiilor înscrise în proiect au participat la cursurile de pregătire, organizate de Federația Moldovenească de Fotbal. Primele sesiuni Playmakers s-au concentrat pe crearea încrederii fetelor în mișcarea lor, încurajând gândirea creativă și socializarea cu prietenele lor. Ședințele ulterioare au introdus fetele în abilitățile de bază ale fotbalului, iar programul continuă să pună accentul pe distracția sportivă.

Centrele care au realizat antrenamentele Playmakers în luna octombrie: I.P. Liceul Teoretic “Elada”, Clubul Sportiv “Tornado”, CS “ANENII NOI 2020” Creșă-Grădiniță “Izvoraș”, Gimnaziul "V. Corolenco", Gimnaziul Tochile-Răducani, ARF Nisporeni, Grădiniță-Creșă “Andrieș”, LT "Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, LT ,,M. Eminescu’’ mun. Comrat (Gagauziya), Clubul Sportiv “Fulger”, ARF Dubăsari, Primăria Slobozia-Dușca, Gimnaziul-grădinița „Igor Crețu”, FC “STORKS”, Școala Sportivă pentru copii și juniori Edineț, LT "Dimitrie Cantemir”.

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății – în prezent, doar 16% conform raportului OMS.