• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 14:00. FC Florești – Petrocub

23 oct 2021 de Victor Daghi

 

FC Florești - Petrocub

 

23 octombrie. Bender, stadionul orășenesc
Arbitru: Iurii COVTUN
Asistenți: Veaceslav SIVACIOV și Igor ZABULICA

Al 4-lea oficial: Roman JITARI

 

FC Florești: 13.Vladislav LIHAREV, 4.Ivan VOROPAI, 9.Andrei COBEȚ, 15.Hamed FONDIKOU, 17.Ion DANILOV, 23.Constantin MANDRÎCENCO, 25.Igor BONDARENCO, 28.Daniel LISU, 29.Ifechukwu Okechukwu AMOBI, 30.Sandu MATEESCU, 99.Vladimir GHINAITIS
Rezerve: 12.Anton COVAL, 5.Nicolai BACALOV, 10.Grigore COȘCODAN, 19.Denis MACALICI, 22.Laurențiu CHIȚANU, 77.Maxim PLEȘCA

Antrenor: Iuri GROȘEV

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 22.Ștefan EFROS, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 93.Constatin SANDU, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 77.Ruslan BÂNZARU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

FC Florești și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Bender va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în 10 meciuri directe și de fiecare dată echipa din Hîncești a obținut victorie.

 

Pentru prima dată formațiile s-au întâlnit în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2018/19. Petrocub a eliminat-o pe FC Florești după două victorii categorice cu 10-2 (marcatori Artiom Puntus-3, Dan Taras, Vadim Paireli, Vladimir Ambros, Victor Mudrac, Vladislav Ivanov, Jacques Onana, Andrei Macrițchi / Alexandru Popovici, Igor Bîcicov) și 6-1 (Artur Patraș, Alexandru Vremea, Maxim Cojocaru, Donalio Melachio Douanla, Dan Pîsla-2 / Ghenadie Ploniș). 

 

Cele două formații s-au mai întâlnit anul acesta în sferturile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2020/21. Petrocub a învins în prelungiri cu 2-1 datorită golului marcat de Vadim Gulceac în minutul 103. Celelalte reușite și-au trecut în cont Mikhail Platika, respectiv Eugeniu Rebenja.

 

În februarie 2020, echipele s-au duelat în Cupa Federației, iar hînceștenii s-au impus cu 4-0. Au marcat Donalio Melachio Douanla, Vladimir Ambros, Sergiu Platica și Vadim Gulceac.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de două ori. Pe 1 iulie 2021, la Bender, în cadrul primei etape, Petrocub a învins cu 1-0 datorită golului marcat de Mikhail Platika. Iar pe 25 august 2021, Petrocub s-a impus cu 2-0, datorită reușitelor lui Vadim Gulceac și Mikhail Platika.

 

Codașa campionatului a pierdut toate cele 14 meciuri de până acum. Formația de la nordul Moldovei nu a mai simțit gustul victoriei de 152 de zile. Ultima dată FC Florești a câștigat un joc în campionat pe 23 mai 2021, 3-1 cu Zimbru. Echipa antrenată de Iuri Groșev are cel mai slab atac (doar 7 goluri marcate).

 

De partea cealaltă, Petrocub a învins Zimbru (1-0) în etapa trecută și a ajuns la a patra victorie consecutivă în campionat. Echipa antrenată de Lilian Popescu conduce în clasament, cu 31 de puncte.

 

Vladimir Ambros, cu 10 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor. Mikhail Platika are în activ 8 goluri, în timp ce un alt jucător de la formația din Hîncești, ucraineanul Artem Fedorov a înscris 6 goluri.

 

După etapa a 15-a, echipele din Divizia Națională vor începe lupta pentru Cupa Moldovei Moldtelecom. Petrocub va găzdui, pe 26 octombrie, la Sărata Galbenă, una dintre liderele Diviziei A – Olimp Comrat, în timp ce FC Florești se va duela, pe 27 octombrie, la Bender, cu FC Sîngerei, locul 5 în Divizia B, seria Nord.