• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 18:00. Zimbru – Petrocub

17 oct 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru - Petrocub

 

17 octombrie. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Daniel LUCA
Asistenți: Andrei BODEAN și Vasili ERMIȘCHIN

Al 4-lea oficial: Dumitru MUNTEAN

 

Zimbru: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 3.Ștefan BURGHIU, 8.Eugeniu COCIUC, 10.Artur PATRAȘ, 11.Eugeniu SIDORENCO, 17.Andrei COJOCARI, 18.Okezie EBENEZER PRINCE, 26.Alexandru VREMEA, 27.Alexei CIOPA, 28.Arcadie RUSU, 30.Alexandru BEJAN

Rezerve: 12.Silviu ȘMALENEA, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Tudor PAVALACHI, 6.Vlad RĂILEANU, 7.Martin Cristian KUITTINEN, 9.Cristian DANI, 14.Saleh YAHAYA, 19.Petru NEAGU, 23.Alexandru VACARCIUC

Antrenor: Vlad GOIAN

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 13.Artem FEDOROV, 17.Victor BOGACIUC, 22.Ștefan EFROS, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 93.Constatin SANDU, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 77.Ruslan BÂNZARU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în ultimul meci al etapei a XIV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Divizia Națională, Petrocub și Zimbru s-au întâlnit până acum în 25 de meciuri.

 

Primul duel a avut loc pe 18 august 2001 și s-a încheiat fără goluri. De atunci, Petrocub a obținut 10 victorii, Zimbru – 7, iar alte 8 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei din Hîncești: 26-25.

 

În sezonul trecut, Petrocub a obținut trei victorii, iar un alt meci s-a terminat nedecis.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 20 august 2021, la Hîncești. Petrocub s-a impus cu 1-0, datorită golului marcat de Vladimir Ambros din penalty. Zimbru a jucat a doua repriză în 10 oameni, din teren fiind eliminat Eugeniu Cociuc pentru lovirea în plină figură a lui Mikhail Platika.

 

Petrocub a învins de 8 ori în ultimele 9 meciuri directe din campionat, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Ultima dată Zimbru a învins Petrocubul în Divizia Națională aproape 3 ani în urmă, pe 24 noiembrie 2018. Chișinăuienii s-au impus atunci cu 1-0, iar unicul gol a fost marcat de camerunezul Marius Obekop Bedzigui.

 

Cele două echipe au avut trei meciuri directe și în Cupa Moldovei. În optimile de finală ale sezonului 2015/16, Zimbru s-a impus cu 3-0, golurile fiind marcate de brazilienii Helio Monteiro și Alex Bruno-2. Iar dubla manșă din sferturile stagiunii 2019/20 a fost adjudecată de hînceșteni, 2-1 (Iaser Țurcan, Alexandru Bejan / Eugeniu Sidorenco) și 3-1 (Vladimir Ambros-penalty, Vadim Gulceac, Alexandru Bejan / Dan Pîsla). În acel sezon, Petrocub a cucerit trofeul, 5-3 la penalty în finala cu Sfîntul Gheorghe.

 

Încă o victorie (3-0) a fost obținută de Petrocub în fața Zimbrului în cadrul Cupei Federației 2020, în faza grupelor. Golurile au fost marcate de Eugeniu Rebenja, Sergiu Platica și Vadim Gulceac.

 

Zimbru a fost învinsă de CSF Bălți cu 2-1 în etapa trecută și nu mai poate câștiga un meci de 4 etape (câte două remize și înfrângeri). Formația chișinăuiană, cu 12 puncte, se află pe locul 7 în clasament.

 

Pe 10 octombrie, Zimbru a susținut un meci amical cu Naționala de juniori U19 a Moldovei. Echipa lui Vlad Goian s-a impus cu 3-1, iar golurile au fost marcate de Eugeniu Sidorenco și Artur Patraș-2.

 

De partea cealaltă, Petrocub a învins Dinamo-Auto (6-1) în etapa trecută și a ajuns la a treia victorie consecutivă în campionat. Echipa antrenată de Lilian Popescu a profitat de eșecul lui Milsami și a urcat pe primul loc în clasament, cu 28 de puncte.

 

Vladimir Ambros, cu 9 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor. Urmează Mikhail Platika, cu 8 goluri, în timp ce un alt jucător de la formația din Hîncești, ucraineanul Artem Fedorov a înscris 6 goluri.